Παπανδρέου: H λύση για την ανταγωνιστικότητα δεν είναι η φθηνή εργασία

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2006 17:10

Η διεύρυνση της Ε.Ε. είναι βασικός μοχλός ειρήνης και σταθερότητας στα Βαλκάνια και επ' ουδενί λόγο πρέπει να ανακοπεί, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε σημερινή του ομιλία στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στις ενταξιακές προοπτικές της Τουρκίας ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν είμαστε υπέρ μιας ειδικής σχέσης, και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι η υποψηφιότητα της Τουρκίας δεν πρέπει να είναι εικονική, δεν πρέπει να αποστέλλεται διπλό μήνυμα στη γείτονα χώρα αλλά το μήνυμα πρέπει να είναι σταθερό ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να γίνει πλήρες μέλος της Ε.Ε. εφόσον βέβαια εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πρότασή του για τη διαμόρφωση μιας νέας εθνικής στρατηγικής στόχος της οποίας θα είναι η αποτελεσματική υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, η εμπέδωση της ειρήνης στην περιοχή και η εξασφάλιση πόρων από τη μείωση των εξοπλισμών.

Αναφερόμενος σε ζητήματα οικονομίας ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η λύση στο πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας δεν είναι η φθηνή εργασία, και τόνισε ότι πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία και στον άνθρωπο, τα οποία είναι και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ευρώπης συνολικά.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να βρει τρόπο να αναπτύξει και εκείνη τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα τα οποία είναι ο τουρισμός, οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας, τα εναλλακτικά αγροτικά προϊόντα, οι υπηρεσίες, η ναυτιλία, ο πολιτισμός και οι επενδύσεις στην καινοτομία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα