Sistema: Aναθέσεις έργων στην Intracom Telecom ύψους 300 εκατ. ευρώ

Ενδιαφέρον Sistema και για ΟΤΕ
Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2006 17:20

Στόχος της εξαγοράς του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της Intracom Telecom από την Sitronics (θυγατρική εταιρία του ρωσικού ομίλου Sistema) έναντι 120 εκατ. ευρώ, είναι η δημιουργία της κορυφαίας εταιρείας τηλεπικοινωνιακών λύσεων σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Όπως ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ομίλου Intracom Holdings, Σωκράτης Κόκκαλης, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στη χώρα μας, που δημιουργεί τις απαραίτητες συνέργιες για περιφερειακή διεύρυνση και τη μεγαλύτερη ρωσική επένδυση στην Ελλάδα. Στρατηγική της Intracom Holdings, σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη, αποτελεί η επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τομέα παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Σαφής πρόθεση της Sistema στα επόμενα χρόνια είναι να γίνουν αναθέσεις έργων στην Intracom Telecom ύψους 300 εκατ. ευρώ, καθιστώντας την έναν από τους βασικούς προμηθευτές τηλεπικοινωνιακού υλικού. Παράλληλα οι διοικήσεις των εταιρειών συζητούν την υλοποίηση διάφορων επιχειρηματικών σχεδίων στον συγκεκριμένο τομέα.

Αναφερόμενος στην Intralot, ο κ. Κόκκαλης επεσήμανε ότι η Sistema συζητά ήδη δυνατότητες συνεργασίας με την Intralot στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ομίλου Sistema, Vladimir P. Evtushenkov, αναφέρθηκε στα σαφή σχέδια του Ομίλου για περαιτέρω διεύρυνση της παρουσίας του στην παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνιακού υλικού. Προς την επίτευξη αυτού του στόχου διερευνώνται πιθανές εξαγορές εταιρειών σε Καναδά, ΗΠΑ, Ινδία κ.ά.

Στην ομιλία του ο κ. Evtushenkov αναφέρθηκε στις εξαιρετικές προσωπικές του σχέσεις με τον κ. Κόκκαλη και επεσήμανε ότι η συμφωνία με την Intracom Telecom αποτελεί την απαρχή σειράς επιχειρηματικών σχεδίων που θα υλοποιηθούν στο μέλλον. Οι επενδύσεις του ρωσικού ομίλου στην Ελλάδα αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ.

Eνδιαφέρον για ΟΤΕ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξάλλου, επιδεικνύει ο ρωσικός όμιλος τόσο στον τομέα της αξιοποίησης ακινήτων όσο και για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο κ. Evtushenkov επεσήμανε ότι εάν η ελληνική κυβέρνηση προκηρύξει διαγωνισμό για πώληση ποσοστού στον ΟΤΕ, οι όροι είναι αποδεκτοί και η τιμή ελκυστική, ο ρωσικός ομιλος θα συμμετάσχει στη διαδικασία http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/28/1208087.htm , όπως έχει πράξει κατά το παρελθόν και σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο εξωτερικό.

Προς το παρόν ο όμιλος συμμετέχει, μέσω θυγατρικής του, στο διαγωνισμό για εξαγορά της αρμενικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Armentel, θυγατρικής του ΟΤΕ, ενώ δηλώνει ανοικτός σε οποιαδήποτε πρόταση.

Η Sistema ιδρύθηκε το 1993, έχει περισσότερους από 50 εκατ. πελάτες και ο τζίρος της το 2005 διαμορφώθηκε σε 7,6 δισ. δολ. Ειναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, απασχολεί 70.000 εργαζόμενους και στους τομείς που δραστηριοποιείται, περιλαμβάνονται οι τηλεπικοινωνίες-τεχνολογία, ασφάλειες, τραπεζικά, κτηματομεσιτικά, εμπόριο και τα μέσα ενημέρωσης.

Η θυγατρική Sitronics ιδρύθηκε το 1997 και ο τζίρος της το 2005 ανήλθε σε 945 εκατ. δολ. και το συνολικό ενεργητικό της ανήλθε σε 567.8 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. Απασχολεί 6.700 εργαζόμενους, ενώ κύριοι τομείς δραστηριοποίησης είναι η κατασκευή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και ανάπτυξη λογισμικού, τεχνολογία πληροφορικής, εξαρτήματα μικροηλεκτρονικής και λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών ειδών. Η εταιρία πραγματοποιεί πωλήσεις σε Ρωσία και Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Πολιτειών, Δυτική και Ανατολική Ευρώπη και Βόρεια Αμερική.

Η Sitronics θα εντάξει την εταιρεία στον τομέα τηλεπικοινωνιακών Λύσεων, η κύρια δραστηριότητα του οποίου επικεντρώνεται σε ψηφιακά τηλεπικοινωνιακά κέντρα, συστήματα billing και δίκτυα επόμενης γενιάς (NGN), αποσκοπώντας στην πραγματοποίηση συνεργιών από τις συμπληρωματικές οικογένειες προϊόντων της Intracom Telecom, τις δυνατότητες system integration που κατέχει αλλά και την πελατειακή της βάση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα