Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2006 07:01
UPD:07:12

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, τα μέγιστα μέσα στην εβδομάδα, καθώς εικάζεται ότι εταιρείες και καταναλωτές, μπορούν να αντέξουν την αύξηση των βασικών επιτοκίων στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής αναμενόμενης αύξησης. Κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Sony Corp.

Οι μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, όπως η BHP Billiton και η Inpex Holdings Inc., σημείωσαν κέρδη μετά την άνοδο της τιμής των μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του αργού πετρελαίου που διαπραγματεύθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, σημείωνε άνοδο 1%, φθάνοντας στις 121,56 μονάδες στις 12:26 μ.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 22 Ιουνίου. Ανοδικά κινήθηκαν όλες οι ανοιχτές αγορές στην περιφέρεια.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,2%, φθάνοντας στις 15.063,48 μονάδες, ενώ ο Topix κέρδισε 1,7%. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδισε 1,7%, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη στην Ασία, καθώς εικάζεται ότι σημερινή έκθεση θα δείξει ότι η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, αυξήθηκε τον Μάϊο με τον ταχύτερο ρυθμό σε τέσσερις μήνες.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες στις ΗΠΑ οι αμερικανικές μετοχές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα