Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός στην Ασία

Καθώς οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου αυξάνουν τον κίνδυνο του πληθωρισμού
Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2006 07:50

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε ο χρυσός στην Ασία, καθώς εικάζεται ότι η αύξηση της τιμής του πετρελαίου κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, θα τονώσει την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού.

Οι ράβδοι χρυσού άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών τον περασμένο μήνα, καθώς οι τιμές ρεκόρ του πετρελαίου τον Απρίλιο, ώθησαν υψηλότερα το κόστος της βενζίνης. Οι προμήθειες του πετρελαίου υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα περισσότερο από το διπλάσιο των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο έως 2,57 δολ., ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 582,72 δολ. η ουγγιά. Στις 11:30 π.μ. στο Τόκυο, ο χρυσός διαπραγματεύθηκε στα 582,05 δολ. η ουγγιά. Ο χρυσός για παράδοση Αυγούστου, σημείωσε άνοδο 0,6%, φθάνοντας στα 584,30 δολ. η ουγγιά στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 11:28 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

Μερίδα επενδυτών εκτιμά ότι οι επενδυτές αγοράζουν χρυσό ως εξασφάλιση έναντι των υψηλότερων τιμών ενεργείας και του πληθωρισμού, ο οποίος περιορίζει την αξία άλλων επενδύσεων, όπως των ομολόγων.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Αυγούστου, σημείωσε άνοδο έως 50 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 72,69 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα