Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2006 08:11

* ΕΞΠΡΕΣ: Αλλαγή σκηνικού στο τραπεζικό σύστημα βλέπει ο κ. Ν. Γκαργκάνας και προτρέπει για... Εξαγορές στο εσωτερικό, συμμαχίες στο εξωτερικό.

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ανατροπές στην αγορά. Έρχονται εξαγορές και συγχωνεύσεις. Θερμό καλοκαίρι για το Χρηματιστήριο - Αλλάζει ο επιχειρηματικός χάρτης.

* ΚΕΡΔΟΣ: Ερχονται οι Ρώσοι με τα ρούβλια. Εντυπωσιακές ανακοινώσεις χθες για επενδύσεις από Sistema και Intracom.

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Πρόβλεψη νέων εξαγορών στον τραπεζικό τομέα. Ο διοικητής της ΤτΕ, Ν. Γκαργκάνας μιλάει για λιγότερα και μεγαλύτερα ιδρύματα.

Τράπεζες

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι «Ριζικές ανακατατάξεις στον τραπεζικό τομέα, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε μείωση του αριθμού των εμπορικών τραπεζών, μέσω νέων εξαγορών και συγχωνεύσεων», προέβλεψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νικ. Γκαργκάνας μιλώντας στο συνέδριο του Economist με θέμα «Ελλάδα-Βουλγαρία-Ρουμανία: Τριμερής Συνάντηση Κορυφής για την Επιχειρηματικότητα και τις Επενδύσεις».

Η ΕΞΠΡΕΣ προσθέτει ότι «Νέες συγχωνεύσεις και εξαγορές στο ελληνικό πιστωτικό σύστημα, που θα μειώσουν τον αριθμό των τραπεζών αλλά θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και θα τις καταστήσουν κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη, προέβλεψε χθες ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνας. Στην παρούσα φάση, κατά την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποκρατικοποίησης της Εμπορικής, ο διοικητής της ΤτΕ προέτρεψε παράλληλα τις ελληνικές τράπεζες να αυξήσουν το μέγεθός τους και μέσα από στρατηγικές συμμαχίες στο εξωτερικό».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα