Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2006 08:08

* ΕΞΠΡΕΣ: Στις 25 Ιουλίου το φινάλε προσφορών για Εμπορική. Θερμό καλοκαίρι, με αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ανασχηματισμός στις ΔΕΚΟ. Δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα - Τέλος Ιουλίου οι αλλαγές των διοικήσεων. Εκδιώκονται 20 πρόεδροι οργανισμών.

* ΚΕΡΔΟΣ: 10 τελεσίγραφα εκ Βρυξελλών. Βροχή έπεσαν χθες οι καμπάνες για σωρεία παραβάσεων της Κοινοτικής νομοθεσίας.

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ξεκινούν 11.000 φοροέλεγχοι στις τουριστικές περιοχές. Ανάκαμψη των δημοσίων εσόδων τον Ιούνιο.

ΔΕΚΟ

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "μαζί με τους προέδρους ή τους διευθύνοντες συμβούλους φεύγουν και πολλά μέλη των διοικητικών συμβουλίων. Σε κανέναν οργανισμό τα μέλη του Δ.Σ. δεν θα είναι περισσότερα από εννέα. Καμία αλλαγή στην κορυφή της πυραμίδας σε οργανισμούς που εποπτεύονται από το υπουργείο Μεταφορών. Έτσι, παραμένουν στις θέσεις οι διοικήσεις ΟΣΕ, ΟΑΣΑ, Μετρό, ΗΛΠΑΠ, Ολυμπιακής. Οι περισσότερες ΔΕΚΟ έχουν υποβάλει τα επιχειρησιακά σχέδια 18μηνης διάρκειας. Οι περισσότερες διοικήσεις προσβλέπουν στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας και στις συμπράξεις με ιδιώτες".

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "ευρω-καμπάνες" βροχή εισπράττει η Ελλάδα, καθώς αδυνατεί ή ...λησμονεί να συμμορφωθεί με την Κοινοτική νομοθεσία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες μακροσκελή "ατζέντα" κατά της χώρας μας, που περιλαμβάνει προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και αιτιολογημένες γνώμες για ποικίλες και αρκούντως σοβαρές παραβάσεις του Κοινοτικού Δικαίου".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα