Χέρι - χέρι Γαλλία και Γερμανία εναντίον των εμπορικών εντάσεων

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 23:50
UPD:23:57
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

  Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ.

Την κοινή τους ανησυχία για τις εντάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο εξέφρασαν ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ, και ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ.

Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν σήμερα στο Παρίσι, δηλώνοντας ότι θα προχωρήσουν χέρι-χέρι απέναντι στις εντεινόμενες εμπορικές διαμάχες.

«Ανησυχούμε για τις αμερικανικές αποφάσεις στο θέμα του εμπορίου και θεωρούμε ότι η αύξηση των δασμών είναι αδικαιολόγητη και αναίτια» υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός.

Διατύπωσε δε, την εκτίμηση ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε την καλύτερη απάντηση στην Ουάσιγκτον, δηλαδή μια απάντηση σθεναρή, μετρημένη και ενιαία».

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες το βράδυ, την επικείμενη επιβολή πρόσθετων δασμών, ύψους 10%, σε κινεζικά προϊόντα, συνολικής αξίας 200 δισ. δολαρίων.

«Όποιες κι' αν είναι οι αποφάσεις που θα λάβει ο πρόεδρος των ΗΠΑ τους επόμενους μήνες, εκτιμάμε ότι η ευρωπαϊκή απάντηση πρέπει να παραμείνει ενιαία και σθεναρή. Κανένας δεν θα διχάσει τη Γαλλία και τη Γερμανία και κανείς δεν θα διχάσει τα ευρωπαϊκά κράτη» συνέχισε ο Λεμέρ.

«Στόχος μας είναι να αποφύγουμε, εφόσον είναι δυνατόν, έναν εμπορικό πόλεμο, διότι στο τέλος ενός τέτοιου πολέμου δεν θα υπάρξει νικητής, μονάχα θύματα» τόνισε από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP, ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα