Με απεργία «απαντούν» στη μεταγραφή του Ρονάλντο οι εργαζόμενοι της Fiat Chrysler

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 23:36
UPD:12/07/2018 12:36
REUTERS/BRIAN SNYDER

Κάλεσμα για απεργία απηύθυνε το σωματείο εργαζομένων της Fiat Chrysler στο εργοστάσιο του Μέλφι, στην Ιταλία, αντιδρώντας στο αστρονομικό ποσό της μεταγραφής του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν για την απόφαση της οικογένειας Ανιέλι να δαπανήσει 100 εκατ. ευρώ για την αγορά του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή από τη Ρεάλ Μαδρίτη, την ώρα που οι μισθοί των εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία παραμένουν «παγωμένοι».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Exor, η οποία είναι ιδιοκτησίας της οικογένειας Ανιέλι, κατέχει το 30% της Fiat Chrysler και το 64% της Γιουβέντους.

«Είναι απαράδεκτο την ώρα που οι ιδιοκτήτες ζητούν από τους εργαζόμενους τεράστιες οικονομικές θυσίες, να αποφασίζουν να δαπανήσουν εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός παίχτη» αναφέρει το συνδικάτο USB.

Οι εργαζόμενοι της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν υποστεί σημαντικές περικοπές τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022. 

Η απεργία του συνδικάτου θα διαρκέσει από την Κυριακή έως την Τρίτη, με τον επικεφαλής του USB να καλεί τους ιδιοκτήτες να εγγυηθούν το μέλλον των χιλιάδων εργαζομένων.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα