«Ξεπερνά κάθε όριο του θεσμικού του ρόλου ο διοικητής της ΤτΕ»

Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2006 19:35

«Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας φαίνεται ότι, έχει παρεξηγήσει το ρόλο του. Συνήθως μιλάει για όλα εκτός από τον τομέα της κύριας ευθύνης του, που είναι η εποπτεία του Τραπεζικού συστήματος, όπου παρατηρείται έλλειψη ανταγωνισμού, υπερβολικές ή παράτυπες προμήθειες, επιβάρυνση των δανειοληπτών και υπερβολικά κέρδη των Τραπεζών. Αντί να ζητάει κλείσιμο επιχειρήσεων και κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, καλό θα ήταν να επιβάλλει κανόνες υγιούς ανταγωνισμού στον Τραπεζικό τομέα.

Οσο για την ακρίβεια που δεν την καταλαβαίνει, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι έχει σχέση με τις αποδοχές των εργαζόμενων και συνταξιούχων.

Η προσπάθειά του να στηρίξει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης είναι εμφανής αλλά ατελέσφορη», σχολίασε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου τις δηλώσεις Γκαργκάνα για την αναγκαιότητα επώδυναν αλλαγών http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/07/03/1209914.htm .

Ο Π. Λαφαζάνης μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, εκτίμησε ότι «ο Διοικητής της ΤτΕ με τη σημερινή ομιλία του ξεπέρασε κάθε όριο του θεσμικού του ρόλου και ξέσπασε σε ένα πρωτοφανές αντικοινωνικό κήρυγμα.

Ο κ. Ν. Γκαργκάνας εδώ και χρόνια προκαλεί βάναυσα τους εργαζόμενους με τις αντεργατικές προτάσεις του, χωρίς να υπάρχει καμία διαμαρτυρία για την πλήρη υπέρβαση του ρόλου του από καμιά κυβέρνηση, ούτε από τη σημερινή.

Η εξήγηση είναι απλή: Φαίνεται ότι όσα προτείνει ο κ. Γκαργκάνας αποτελούν το «κρυφό» πρόγραμμα της κυβέρνησης της ΝΔ. και συνιστούν προπομπό των μέτρων που πρόκειται να εφαρμόσει όταν ξεπερασθούν οι εκλογικές συγκυρίες».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα