Ιδρυση εταιρείας εντός το πολύ πέντε εργάσιμων ημερών

Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2006 19:09

Την πρόταση για την απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης νέων επιχειρήσεων έδωσαν στους φορείς για διάλογο μέχρι το τέλος Ιουλίου οι υπουργοί Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Απόστολος Ανδρεουλάκος.

Σήμερα, για την ίδρυση νέων εταιρειών του υπουργείου Ανάπτυξης απιατούνται πάνω από 25 διοικητικές παρεμβάσεις και υποβολή πάνω από 10 αντιγράφων του καταστατικού. Ο χρόνος ίδρυσης μιας νέας Α.Ε. ξεπερνάει τις 20 εργάσιμες ημέρες, στην πιο απλή περίπτωση.

Με την παραπάνω πρόταση επιτυγχάνεται η ίδρυση εταιρείας, για όλες τις εταιρικές μορφές, με:

- 4 επισκέψεις του επιχειρηματία σε υπηρεσίες

- Από αυτές, η πραγματοποίηση μιας μόνο πληρωμής σε τράπεζα

- Ιδρυση εταιρείας εντός το πολύ πέντε εργάσιμων ημερών.

- Η γραφειοκρατία για την ίδρυση εταιρείας μειώνεται έως και 85%.

- Για την ίδρυση μιας νέας εταιρείας δεν θα χρειάζεται πλέον η φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου σε πολλές διαφορετικές υπηρεσίες, και δεν θα χρειάζεται να καταβάλλει μικρά ποσά σε πολλά διαφορετικά σημεία πληρωμής.

- Η ίδρυση της νέας εταιρείας αποσυνδέεται από την τυχόν ύπαρξη οφειλών, η οποία δεν θα ανακόπτει τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

- Ο υποψήφιος επιχειρηματίας θα προσκομίζει όλες τις πληροφορίες μια φορά σε ένα μόνο σημείο υποδοχής, θα πραγματοποιεί μια ενιαία πληρωμή και όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα ενημερώνονται για τη νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να συμπληρώσουν τα μητρώα τους και να εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών μηχανισμών τους.

- Ο ρόλος του κράτους θα είναι η τήρηση ενός αξιόπιστου και ολοκληρωμένου μητρώου των επιχειρήσεων και η πραγματοποίηση εκ των υστέρων ελέγχων και ο ρόλος του επιχειρηματία η ανάπτυξη της επιχείρησης του.

- Η απλοποίηση αυτή θα ωφελήσει άμεσα περίπου 4.000 νέες Α.Ε. και Ε.Π.Ε. το χρόνο, 20.000 νέες Ο.Ε. και Ε.Ε. το χρόνο, αλλά και μερικές δεκάδες χιλιάδες ατομικές επιχειρήσεις που ιδρύονται κάθε χρόνο.

Παράλληλα, με την απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης νέων επιχειρήσεων βρίσκεται υπό διαμόρφωση η απλούστευση της διαδικασίας χορήγησης άδειας λειτουργίας των επιχειρήσεων, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των αδειών που απαιτούνται, να μειωθεί ο χρόνος απόκτησης αυτών και να διευκολυνθεί η μεταβίβαση των αδειών που ισχύουν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα