Ενίσχυση από τον ενεργειακό τομέα

Σε υψηλά πέντε εβδομάδων η Ευρώπη
Τρίτη, 04 Ιουλίου 2006 00:01

ΜE ANOΔΟ άρχισε το νέο τρίμηνο για τις διεθνείς αγορές, με την Ευρώπη να εκτινάσσεται σε υψηλά πέντε εβδομάδων, χάρη στην ενίσχυση του ενεργειακού τομέα.

Στις ΗΠΑ, οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά σε μία μικρότερης διάρκειας συνεδρίαση εν όψει της σημερινής αργίας της 4ης Ιουλίου, χάρη στα θετικά νέα από τη Citigroup, τα οποία στήριξαν το χρηματοοικονομικό τομέα γενικότερα και την αυξημένη αισιοδοξία για τις προοπτικές των επιτοκίων.

Oι επενδυτές δεν έχουν ακόμη «χωνέψει» τα σχόλια της Fed και η αισιοδοξία που δημιούργησαν οι σχετικά ηπιότεροι τόνοι της κεντρικής τράπεζας εξακολουθεί να είναι παρούσα στην αγορά», επισημαίνουν αναλυτές. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Citigroup απέρριψαν την ιδέα διάσπασης του χρηματοοικονομικού κολοσσού, γεγονός που ώθησε το δείκτη S&P για τον τομέα παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε άνοδο 1,1%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων, χάρη στην άνοδο μετοχών του ενεργειακού τομέα, με τη μετοχή της ΒΡ να ενισχύεται 1,2%.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,3% κλείνοντας στις 1.317,62 μονάδες, έχοντας ανακάμψει 7,2% από τα χαμηλά επταμήνου των 1.230,09 μονάδων που είχε αγγίξει στις 14 Ιουνίου.

Ο δείκτης βρίσκεται τώρα σε επίπεδα 6,4% χαμηλότερα από το ρεκόρ πενταετίας των 1.407,52 μονάδων στις αρχές Μαΐου και οι ευρωπαϊκοί δείκτες έχουν τώρα μία ευκαιρία για να συνεχίσουν να ανακάμπτουν, σύμφωνα με αναλυτές.

«Οι μετοχές στην Ευρωζώνη διαπραγματεύονται σήμερα σε επίπεδα που υποδηλώνουν πτώση 1% στα κέρδη του προσεχούς έτους. Αναλυτές μπορεί να είναι υπεραισιόδοξοι στις προβλέψεις τους όταν κάνουν λόγο για αύξηση 10,9% στα εταιρικά κέρδη, όμως υπάρχον περιθώρια για άνοδο», αναφέρει αναλυτής της Facset JCF.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε 0,43%, καθώς η έρευνα τανκάν της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε ότι η εγχώρια οικονομία ανακάμπτει σταθερά, πυροδοτώντας αγοραστικό ενδιαφέρον.

ΕΦΗ ΤΡΙΗΡΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα