Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 04 Ιουλίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ, για τέταρτη ημέρα κινούνται οι ασιατικές μετοχές, οδεύοντας προς το μεγαλύτερο συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανόδου πλέον των δύο μηνών. Κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Sony Corp. μετά την έκθεση για τη βιομηχανία στις ΗΠΑ, που τροφοδότησε της εικασίες ότι η Federal Reserve θα εγκαταλείψει την αύξηση του κόστους δανεισμού στη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της περιφέρειας.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,7%, φθάνοντας στις 127,97 μονάδες στις 12:01 μ.μ. στο Τόκυο με του εννέα από τους 10 κλάδους που τον αποτελούν να κινούνται ανοδικά. Ανοδος για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες έχει να σημειωθεί από την χρονική περίοδο που έληξε στις 21 Απριλίου

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 κέρδιζε 0,7%, φθάνοντας στις 15.682,28 μονάδες, μετά την εισήγηση της Credit Suisse Group προς τους επενδυτές να αγοράσουν περισσότερες μετοχές ιαπωνικών εταιρειών. Οι μετοχές των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., σημείωναν άνοδο.

Οι μετοχές της Alumina Ltd., που κατέχει το 40% της παραγωγής αλουμίνας στον κόσμο, οδήγησαν την άνοδο 0,5% του δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, μετά το δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, ότι οι μεταλλουργίες, συμπεριλαμβανομένης της BHP Billiton και της Rio Tinto Group ενδέχεται να κάνουν προσφορά εξαγοράς.

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες και στις άλλες ανοιχτές αγορές της Ασίας, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και τη Νότιο Κορέα. Ο Philippine Stock Exchange Index σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο σε ποσοστό 2,1%, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας ότι η οικονομία αναπτύχθηκε κατά πάσα πιθανότητα με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών το δεύτερο τρίμηνο.

Στις ΗΠΑ, ανοδικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές κατά την περιορισμένη συνεδρίαση, μετά την ανακοίνωση του δείκτη του Institute for Supply Management των ΗΠΑ, που έδειξε χαμηλότερη ανάπτυξη για δεύτερο μήνα τον Ιούνιο, υποχωρώντας στο 53,8 από 54,4 τον Μάϊο. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι ο δείκτης θα σημειώσει άνοδο φθάνοντας στα 55. Ο δείκτης πάνω από το 50, καταδεικνύει ανάπτυξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα