Δεν προσήλθαν στις διαπραγματεύσεις για την κλαδική σύμβαση οι τραπεζίτες

Τρίτη, 04 Ιουλίου 2006 15:32

Η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών δεν προσήλθε σήμερα στη δεύτερη κατά σειράν συνάντηση με την ΟΤΟΕ για την κλαδική σύμβαση, που θα πραγματοποιούνταν χωρίς την παρουσία του υπουργού Απασχόλησης, Σάββα Τσιτουρίδη.

Οι τραπεζίτες ζητούν συγκεκριμένη ατζέντα στις συνομιλίες, ενώ η ΟΤΟΕ τους κατηγορεί για υπαναχώρηση. Η ΟΤΟΕ συνεδριάζει αύριο για να καθορίσει τη στάση της.

Οι δύο πλευρές, με άλλη στρατηγική, αντιμετωπίζουν τα ζητήματα, σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο, που άπτονται των συλλογικών διαπραγματεύσεων και έχουν διαφορετικό σημείο «εκκίνησης» στις διαπραγματεύσεις.

Η πλευρά των διοικήσεων των Τραπεζών διεκδικεί όρους μεγαλύτερης ευελιξίας σε ζητήματα που αφορούν στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ενώ η ΟΤΟΕ ιεραρχώντας τις προτεραιότητες θέτει κατά σειρά πρώτα τα οικονομικά ζητήματα (αυξήσεις και επιδόματα) και ορισμένα θεσμικά που εκτιμά ότι πρέπει άμεσα να ρυθμιστούν.

Οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ θέλουν «γρήγορες, ουσιαστικές και αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις», προκειμένου να υπογραφεί σύντομα μια ικανοποιητική κλαδική ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στις Τράπεζες, ενώ το ποσοστό της αύξησης που διεκδικούν κινείται γύρω στο 10,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα