Δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. Εθνικής Εμβέλειας στην περιοχή της Τανάγρας

Τρίτη, 04 Ιουλίου 2006 15:46

Κοινή απόφαση για τη δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. Εθνικής Εμβέλειας στην περιοχή της Τανάγρας, υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Γιώργος Σουφλιάς, και ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας .

Με την απόφαση αυτή καθορίζονται η θέση, η έκταση και τα όρια της Βιομηχανικής Περιοχής Τανάγρας στα διοικητικά όρια των Δήμων Τανάγρας και Οινοφύτων του Νομού Βοιωτίας, ενώ εγκρίνονται επίσης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η λειτουργία του Φορέα ΒΙ.ΠΕ.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής του υπουργείου Ανάπτυξης για εκσυγχρονισμό και επέκταση των υφιστάμενων και δημιουργία νέων Βιομηχανικών Περιοχών (ΒΙ.ΠΕ.) Εθνικής Εμβέλειας (Δράση 2.12.4 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα»).

Όπως διευκρινίζεται, η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής, ως καταλληλότερης για την ίδρυση ΒΙ.ΠΕ εθνικής εμβέλειας, έγινε ύστερα από Μελέτη Προσανατολισμού του υπουργείου Ανάπτυξης και εκτεταμένη έρευνα της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ στην ευρύτερη περιοχή Σχηματαρίου - Τανάγρας - Οινοφύτων - Ριτσώνας, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές της περιοχής και με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Βοιωτίας, Ευβοίας.

Το κόστος της επένδυσης προβλέπεται να ανέλθει σε 35,5 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα