Ικανοποίηση Κεφαλογιάννη για τη λειτουργία του λιμένα Πειραιά

Τρίτη, 04 Ιουλίου 2006 15:30

Την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά την τρέχουσα περίοδο που παρατηρείται αύξηση της επιβατικής κίνησης, εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας δήλωσε ακόμη ότι όλα τα έργα στο λιμάνι του Πειραιά προχωρούν ικανοποιητικά και πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός θα έχει ολοκληρωθεί η πεζογέφυρα που θα ενώνει το λιμάνι με το σταθμό του ΗΣΑΠ.

Αναφερόμενος στην απελευθέρωση των ναύλων, είπε πως πέτυχε και ότι λειτουργεί ο ανταγωνισμός, αφού τα ναύλα έχουν καθηλωθεί και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν μειωθεί, τη στιγμή που οι τιμές του πετρελαίου έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε επίσης στην τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη Τρίτη με την οποία καθορίζεται στα δώδεκα χρόνια το ανώτατο όριο διάρκειας σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας που συνάπτονται μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό σε περίπτωση μη υποβολής προτάσεων για δρομολόγηση πλοίου.

Οι συμβάσεις αυτές, τόνισε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, θα δώσουν τη δυνατότητα σε εταιρίες να εκμεταλλευτούν την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη βελτίωση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού των πλοίων που θα δρομολογήσουν στην άγονη γραμμή. Τα πλοία αυτά πρόσθεσε θα είναι μέχρι οκτώ ετών.

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης χαρακτήρισε επιτυχή την πολιτική του υπουργείου με τη δρομολόγηση υδροπλάνων στα Ιόνια νησιά και γι'αυτό, όπως σημείωσε, το δίκτυο θα επεκταθεί.

Ξεκινάμε -τόνισε- και από τον Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου, με στόχο να υπάρχουν 40 υδροπλάνα στο δίκτυο. Εχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον επτά εταιρείες και βρισκόμαστε σε συζητήσεις. Επίσης όπως επισήμανε, το ΥΕΝ θα προχωρήσει σε ναύλωση υδροπλάνου για δωρεάν μεταφορά των μονίμων κατοίκων των μικρών νησιών.

ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα