Excel Coal: Στα ύψη οι μετοχές, πάνω από την προσφορά της Peabody

Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 07:42

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Excel Coal Ltd., της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας άνθρακα της Αυστραλίας, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, πάνω από την προσφορά της Peabody Energy Corp. ύψους 1,83 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,4 δισ. δολ.) σε μετρητά, καθώς οι επενδυτές ζήτησαν υψηλότερη προσφορά.

Η Peabody, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής άνθρακα των ΗΠΑ, προσέφερε 8,50 δολ. Αυστραλίας για κάθε μετοχή της Excel, 1,2% περισσότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση. Οι μετοχές της Excel, της οποίας το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησε για την εξαγορά, σημείωσαν άνοδο έως 3,6%, φθάνοντας στα 8,70 δολ. Αυστραλίας η μία.

Η Excel και οι ανταγωνίστριές της, όπως η Centennial Coal Ltd. επεκτείνουν τα ορυχεία τους για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση από τις ασιατικές βιομηχανίες ατσαλιού και τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας. Η παραγωγή της Excel θα αυξηθεί περίπου τέσσερις φορές μέχρι το 2008 έναντι του 2005, καθώς αρχίζει την κατασκευή έργων σε τρία ορυχεία στη δυτική Αυστραλία. Οι τιμές σποτ του άνθρακα που καίνε τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας έχουν σημειώσει αύξηση 45% από τον Νοέμβριο.

Οι μετοχές της Excel σημείωσαν άνοδο έως 30 σεντς στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας, μετά την επαναδιαπραγμάτευσή τους. Οι μετοχές των ανταγωνιστριών της εταιρειών, επίσης κινήθηκαν ανοδικά στην Αυστραλία. Οι μετοχές της Centennial Coal σημείωσαν άνοδο έως 7,2%, ενώ της Macarthur Coal Ltd. κέρδισαν έως 5% και της Gloucester Coal Ltd. σημείωσαν άνοδο έως 5,4%. Οι μέτοχοι της Εxcel Coal θα ψηφίσουν για την εξαγορά στις αρχές του Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα