Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι τιμές του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ σε συνδυασμό με τις οικονομικές εκθέσεις στις ΗΠΑ, τόνωσαν τις εικασίες ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει να αυξάνει το κόστος δανεισμού στη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της περιφέρειας. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. και της Toyota Motor Corp. οδηγούσαν την πτώση.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,8%, φθάνοντας στις 125,00 μονάδες στις 10:44 π.μ. στο Τόκυο, σημειώνοντας απώλειες για δεύτερη ημέρα. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225, υποχώρησε 1,3%, ενώ ο Topix σημείωσε απώλειες 1,2%.

Πτωτικά κινήθηκα και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια με τον Kospi στη Ν. Κορέα να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες και σε ποσοστό 1,6%. Η Β. Κορέα ενδέχεται να εκτοξεύσει τουλάχιστον τέσσερις πυραύλους τις πέντε επόμενες ημέρες, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Chosun Ilbo», τροφοδοτώντας τις ανησυχίες ότι το σταλινικό κράτος θα απειλήσει την ασφάλεια στην περιοχή.

Απώλειες σημείωσαν χθες οι μετοχές σε ολόκληρο τον κόσμο μετά την δοκιμαστική εκτόξευση τουλάχιστον επτά πυραύλων από τη Ν. Κορέα. Στις ΗΠΑ, ο Nasdaq Composite Index υποχώρησε 1,7%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 1,7% στη Ν. Υόρκη, αγγίζοντας τα επίπεδα ρεκόρ των 75,40 δολ. το βαρέλι. Προσφάτως το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 75,07 δολ. το βαρέλι. Το υψηλότερο κόστος ενεργείας ενδέχεται να αφήσει τους καταναλωτές και τις εταιρείες στις ΗΠΑ με λιγότερα χρήματα για δαπάνες, τη στιγμή που προκαλεί την άνοδο του πληθωρισμού.

Οι παραγγελίες των βιομηχανιών στις ΗΠΑ, αναρριχήθηκαν 0,7% τον Μάϊο, όπως έδειξε κυβερνητική έκθεση, υπερβαίνοντας την πρόβλεψη των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκα από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτές θα σημειώσουν άνοδο 0,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα