Κοντά στα υψηλότερα ενός μηνός ο χρυσός

Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 08:01

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός διαπραγματεύθηκε ο χρυσός στην Ασία, μετά τις εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Β. Κορέα, που αύξησαν τις ανησυχίες για την ασφάλεια στην Ασία, σε συνδυασμό με την ελκυστικότητα του μετάλλου ως εξασφάλιση.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου στηρίχθηκε και μετά την άνοδο της τιμής του αργού πετρελαίου, στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών στη Ν. Υόρκη, αυξάνοντας τις πληθωριστικές πιέσεις. Ο χρυσός που βρίσκεται 48% υψηλότερα από πέρυσι, σημειώνει άνοδο σε περιόδους γεωπολιτικών εντάσεων και όταν ο ρυθμός αύξησης της τιμής του επιταχύνεται.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο έως 2,79 δολ. ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 630,95 δολ. η ουγγιά, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 7 Ιουνίου. Το μέταλλο, που σημείωσε χθες άνοδο 1,3%, διαπραγματεύθηκε στα 627,55 δολ. η ουγγιά στις 10:34 π.μ. στο Τόκυο.

Η Β. Κορέα έκανε χθες δοκιμαστική εκτόξευση επτά πυραύλων στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, παραβλέποντας τα αιτήματα ΗΠΑ, Κίνας, Ιαπωνίας, Ρωσίας και Ν. Κορέας, να μην το κάνει. Η Β. Κορέα ενδέχεται να εκτοξεύσει περισσότερους πυραύλους, είπε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Αυγούστου άγγιξε τα επίπεδα ρεκόρ των 75,40 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), τα υψηλότερα επίπεδα μιας ημέρας. Τα συμβόλαια, στις 10:53 π.μ., ώρα Τόκυο, διαπραγματεύθηκαν στα 74,96 δολ. το βαρέλι.

Ο χρυσός για παράδοση Αυγούστου σημείωσε άνοδο έως 1,60 δολ., ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 631,30 δολ. η ουγγιά, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Nymex. Στις 10:45 π.μ., στο Τόκυο, διαπραγματεύθηκε στα 628,80 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα