Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 08:15

* ΕΞΠΡΕΣ: Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων ζητεί ο επιχειρηματικός κόσμος. Διάλογο για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του κράτους προτείνει ο ΙΟΒΕ.

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ραγδαίες οι αλλαγές στο τραπεζικό τοπίο. Ν. Γκαργκάνας: Αναμένονται νέες κινήσεις ξένων ιδρυμάτων.

* ΚΕΡΔΟΣ: 31 ανατροπές στο κράτος. Δέσμη προτάσεων από το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών για την... επανίδρυση.

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Απογοητευτικά στοιχεία δείχνουν οι ισολογισμοί. Έρευνα με βάση τα αποτελέσματα του 2005 για 21.000 επιχειρήσεις.

IΟΒΕ

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "δέσμη ρηξικέλευθων προτάσεων για την... επανίδρυση του κράτους κατέθεσε χθες το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Η θέσπιση Επιτελικού Κέντρου υψηλών προδιαγραφών, που θα λειτουργεί ως σύμβουλος στρατηγικής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, η ενίσχυση του ρόλου των Ανεξάρτητων Ρυθμιστικών Αρχών, η επανασύσταση του Ανωτάτου Συμβουλίου Δημοσίων Υπηρεσιών ως ανεξάρτητης αρχής, η διασφάλιση της αυτονομίας και η αυτοδιοίκηση των ΑΕΙ κ.ά.".

Επιχειρήσεις

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "σύμφωνα με την Hellastat, οι ελληνικές επιχειρήσεις αναπτύχθηκαν το 2005 με τον ισχνό ρυθμό του 1,44%, πιο κάτω σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη (+4,8% το 2004 και +4,6% το 2003) ενώ σημαντική απώλεια καταγράφεται στα κέρδη. Στην ανάλυση επισημαίνεται επίσης ότι ενώ τα 2/3 των επιχειρήσεων εμφάνισαν το 2005 κέρδη, μόλις 1 στις 3 επιχειρήσεις κατάφερε να βελτιώσει την κερδοφορία της".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα