Μεξικό: Πτώση μετοχών, ομολόγων, νομίσματος

Καθώς με τη δεύτερη καταμέτρηση των ψήφων χάνει ο Καλντερόν τις εκλογές
Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 11:16

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές, τα ομόλογα και το νόμισμα του Μεξικό, καθώς κατά τη μερική δεύτερη καταμέτρηση των ψήφων, φαίνεται ότι ο Φελίπε Καλντερόν, υποψήφιος που υποσχέθηκε τη διατήρηση της πολιτικής του προέδρου της χώρα Βινσέντε Φοξ, είναι δεύτερος στις εκλογές της 2ας Ιουλίου.

Ο Αντρές Μανουέλ Λοπές Ομπραντόρ, του Δημοκρατικού Επαναστατικού Κόμματος ηγείται με 36,8% των ψήφων έναντι 34,6% του Καλντερόν, μετά την καταμέτρηση του 69% των ψήφων, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Εκλογικό Ινστιτούτο.

Ο δείκτης Bolsa στο Χρηματιστήριο του Μεξικό, περιόρισε την άνοδο των πέντε ημερών, σημειώνοντας απώλειες 4%, τις μεγαλύτερες μέσα σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων. Τα ομόλογα 8% σε πέσο λήξης τον Δεκέμβριο του 2015 σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες από την έκδοσή τους τον Ιανουάριο. Το πέσο υποχώρησε έναντι του δολαρίου, μετά την αναρρίχησή του για δύο συνεχόμενες ημέρες.

Χθες οι αρχές του Μεξικό είπαν ότι 2,58 εκατ. ψήφοι δεν περιελήφθησαν στην αρχική καταμέτρηση με αποτέλεσμα να φανεί ότι ο Καλντερόν προηγείτο με 1% του Λοπέζ Ομπραντόρ. Με την καταμέτρηση αυτών των ψήφων, η υπεροχή του Καλντερόν ενδέχεται να υποχωρήσει στο 0,6%, σύμφωνα με το Εκλογικό Ινστιτούτο της χώρας, που σχεδιάζει να ανακοινώσει το όνομα του νέου προέδρου μετά το πέρας της δεύτερης καταμέτρησης των ψήφων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα