Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 11:05
UPD:11:07

Sarros Securities: «Το ελληνικό χρηματιστήριο ακολούθησε και αυτό πτωτική πορεία όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές στο σύνολό τους. Ο όγκος συναλλαγών περιορίστηκε σε χαμηλά επίπεδα και κυρίως σε ορισμένες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης όπως η Εθνική, η Πειραιώς, ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ και η Cosmote. Βαρόμετρο της μελλοντικής πορείας της ελληνικής αγοράς η κίνηση των διεθνών αγορών. Για το επόμενο διάστημα μέχρι τέλους της εβδομάδας, πιστεύουμε πως θα υπάρξουν έντονες διακυμάνσεις και χρειάζεται προσοχή στις επενδυτικές μας επιλογές».

Aspis Securities: «Η Wall Street κινήθηκε πτωτικά χθες λόγω των γεωπολιτικών προβλημάτων με τη Βόρεια Κορέα. Οι ευρωπαϊκές αγορές όμως αναμένεται να σημειώσουν άνοδο σήμερα, καθώς η άνοδος των τιμών του πετρελαίου σε επίπεδα άνω των 75 δολ. ανά βαρέλι αναμένεται να ενισχύσει τις μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών. Σε περίπτωση ανόδου των ευρωπαϊκών αγορών, θα αναμέναμε μια ανοδική αντίδραση και από την εγχώρια αγορά».

Euroxx: «Σημαντικές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη Τιμών της Σοφοκλέους με τον τζίρο συναλλαγών να κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Από τους επιμέρους δείκτες ο FTSE-20 δέχθηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις με την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να κλείνει σε έντονα αρνητικό έδαφος (-3,85%). Στις διεθνείς αγορές το κλίμα ήταν ιδιαίτερα αρνητικό λόγω των τριγμών που προκάλεσαν οι οπλικές δοκιμές της Β. Κορέας, αναζωπυρώνοντας την γεωπολιτική αστάθεια. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. θα κινηθεί εκ νέου πτωτικά με ηπιότερη διάθεση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα