Προοπτικές συνεργασίας με Ισλανδία σε τηλεπικοινωνίες, υγεία, τραπεζικό τομέα

Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 16:16

Ευοίωνες διαγράφονται οι προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων Ελλάδας και Ισλανδίας, κυρίως στον εμπορικό και τον οικονομικό τομέα, όπως διαπιστώθηκε στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Ρέικιαβικ οι πρόεδροι των δύο χωρών Κάρολος Παπούλιας και Ολαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον.

Ο κ. Παπούλιας πραγματοποιεί τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ισλανδία, που είναι η πρώτη επίσκεψη Ελληνα αρχηγού κράτους στο δεύτερο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό νησί, σε ανταπόδοση της επίσκεψης του κ. Γκρίμσον στην Ελλάδα το 2001.

Η συνεργασία των δύο χωρών μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, της φαρμακοβιομηχανίας και στον τραπεζικό χώρο, πέραν φυσικά των προϊόντων αλιείας που εισάγονται από την Ισλανδία στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπούλιας σημείωσε τη σημαντική οικονομική παρουσία της Ισλανδίας στη Βουλγαρία και τόνισε ότι υπάρχουν σκέψεις να αναπτυχθεί ελληνοϊσλανδική οικονομική συνεργασία και να μεταφερθεί αυτή η επιχειρηματικότητα στα Βαλκάνια, και κυρίως στη Σερβία.

Ο κ. Παπούλιας σημείωσε την παρουσία στην ελληνική αποστολή του διευθυντή της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας "Forthnet", της οποίας το 40% έχει εξαγοράσει η ισλανδική εταιρεία "Novator".

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας προσκάλεσε τον Ισλανδό ομόλογό του να επισκεφθεί επισήμως την Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα