ΕΚΤ: Προς αύξηση επιτοκίων στις 3 Αυγούστου

Σε «αυξημένη επαγρύπνηση» για τον πληθωρισμό
Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 16:13
UPD:16:40

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται σε «αυξημένη επαγρύπνηση» για την αντιμετώπιση τυχόν πληθωριστικών κινδύνων, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Η διατύπωση αυτή εκλαμβάνεται από τους αναλυτές ως ένδειξη ότι η ΕΚΤ ενδεχομένως να προβεί σε νέα αύξηση επιτοκίων κατά 0,25% στη συνεδρίαση της 3ης Αυγούστου.

Την άποψη αυτή ενισχύει η αιφνιδιαστική ανακοίνωση ότι η συνεδρίαση της 3ης Αυγούστου δεν θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, ως είθισται κάθε χρόνο, αλλά με τη φυσική παρουσία των κεντρικών τραπεζιτών.

Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο η ΕΚΤ έχει προβεί σε τρεις αυξήσεις επιτοκίων κατά 0,25%.

«Θα επιδείξουμε ισχυρή επαγρύπνηση για να εξασφαλίσουμε ότι οι κίνδυνοι στην σταθερότητα τιμών μεσοπρόθεσμα δεν θα υλοποιηθούν», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ σε συνέντευξη Τύπου, ύστερα από την απόφαση της τράπεζας να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/07/06/1211312.htm .

«Η νομισματική μας πολιτική συνεχίζει να είναι προσαρμοστική. ¶ρα, εάν οι εκτιμήσεις μας και το βασικό μας σενάριο επιβεβαιωθούν, μια προοδευτική υποχώρηση της νομισματικής προσαρμογής παραμένει δικαιολογημένη», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα