ΠΑΣΟΚ: Oι συνολικές επενδύσεις σημείωσαν πτώση το 2005

Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 21:24

«Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και να καλλιεργήσει ένα τεχνητό κλίμα ανακοινώνοντας συνεχώς τον αριθμό των αιτήσεων και εγκρίσεων του νέου επενδυτικού νόμου. Αποφύγει συστηματικά να δώσει στοιχεία για το εάν και πόσα χρήματα έχουν εκταμιευτεί, εάν δηλαδή έχει ξεκινήσει καμιά νέα επένδυση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών για τον Επενδυτικό Νόμο.

«Η πραγματικότητα είναι πως οι συνολικές επενδύσεις στην οικονομία σημείωσαν πτώση το 2005 ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Η ΝΔ προσπαθεί να εμφανίσει ως επιτυχία το γεγονός ότι σε 1½ χρόνο λειτουργίας του νόμου εγκρίθηκαν 1.240 επενδύσεις ύψους 1,9 δις € που δημιουργούν περίπου 6.000 θέσεις απασχόλησης.

Η πραγματικότητα είναι πως με τον προηγούμενο επενδυτικό νόμο που κατάργησε η ΝΔ οι δημιουργούμενες νέες θέσεις απασχόλησης ήταν περίπου 4.500 σε ετήσια βάση και η δημόσια δαπάνη ανά νέα θέση εργασίας ήταν 40.000 € ενώ με τον νόμο της Ν.Δ. είναι υπερτριπλάσια, 128.000 €. Επίσης ενώ μείωσε με το νόμο το χρόνο αξιολόγησης από 3 σε 2 μήνες, στην πραγματικότητα ο χρόνος αξιολόγησης των αιτήσεων έχει αυξηθεί σε 6 μήνες. Η Ν.Δ. παραβιάζει το νόμο που η ίδια ψήφισε», καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα