MEBΓΑΛ: Αποικιοκρατική αντιμετώπιση από τη Δέλτα Συμμετοχών

Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 21:04

«Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση της ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/07/05/1210677.htm , εκφράζουμε την έκπληξή μας για την "αποικιοκρατική" αντιμετώπιση και τις πρωτοφανείς για την ελληνική αγορά συνθήκες με τις οποίες επιχειρείται να επιβληθεί στην εταιρεία μας μια άκυρη και αντικείμενη στο καταστατικό της μεταβίβαση μετοχών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΜΕΒΓΑΛ.

«Η ΜΕΒΓΑΛ, σε μια περίοδο ενίσχυσης της θέσης της στην αγορά, δεν επηρεάζεται από σενάρια και φήμες. Παραμένει προσηλωμένη στη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της και το σχέδιο μακροπρόθεσμης ανάπτυξής της.

Σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας της αγοράς και σημαντικών διακυμάνσεων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το θέμα συντηρείται -με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ και διαρροές ποικίλων "κύκλων" αποκλειστικά για λόγους εντυπώσεων και με βάση σκοπιμότητες που καμία σχέση δεν έχουν με τη ΜΕΒΓΑΛ.

Για την ορθή ενημέρωση όλων, η ΜΕΒΓΑΛ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

- Το καταστατικό της αποτυπώνει τους όρους της εταιρικής σύμβασης στους οποίους υπάγονται και από τους οποίους δεσμεύονται οι μέτοχοι της εταιρείας και αντικατοπτρίζει τη βούληση των ιδρυτών και των σημερινών μετόχων.

- Το καταστατικό αυτό έχει επανειλημμένα εγκριθεί, ως προς τη νομιμότητά του, από τις αρμόδιες διοικητικές αρχές.

Είναι προφανές ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία κάθε μέτοχος δικαιούται, εφόσον το επιθυμεί, να αμφισβητήσει, με τους προβλεπόμενους στο νόμο τρόπους, την εγκυρότητα ρήτρας του καταστατικού. Για να τροποποιηθούν όμως, οι υφιστάμενες διατάξεις του καταστατικού της εταιρείας, απαιτείται είτε η συναίνεση προς τούτο των μετόχων που εκπροσωπούν τα 2/3 του μετοχικού κεφαλαίου της, είτε τελεσίδικη δικαστική απόφαση (για την έκδοση της οποίας απαιτείται πολυετής δικαστικός αγώνας). Σε κάθε άλλη περίπτωση, οποιαδήποτε μεταβίβαση μετοχών είναι απολύτως άκυρη και ως τέτοια θα αντιμετωπισθεί από την εταιρεία. Από τη στιγμή λοιπόν που η καταστατική πλειοψηφία των μετόχων της ΜΕΒΓΑΛ, δεν συναινεί στη σκοπούμενη μεταβίβαση, το θέμα θεωρείται λήξαν για την εταιρεία.

Σε σχέση με τη δήλωση της «ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ» περί της δυνατότητάς της να ασκεί τα δικαιώματα ψήφου που απορρέουν από το συμφωνηθέν να μεταβιβαστεί ποσοστό μετοχών της εταιρείας, ενημερώνουμε ότι, μέχρι αυτή τη στιγμή, κανένα έγγραφο δεν έχει περιέλθει στην εταιρεία, από το οποίο να μπορεί να συναχθεί τέτοιο συμπέρασμα.

Τέλος, προς αποφυγή δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων η ΜΕΒΓΑΛ ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο σχετικά με τη μετοχική σύνθεση της εταιρίας και τα ποσοστά που κατέχονται από τους μετόχους:

ΜΕΤΟΧΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΣΟΣΤΟ

Ασπασία Παπαδάκη Ουρανία Καλουπτσίδη Κατά πλήρη κυριότητα 39,9627%

Πέτρος Παπαδάκης Κατά πλήρη κυριότητα 3,0372%

Δόμνα Συμεωνίδη Κατά πλήρη κυριότητα 25,8864%

Κατά ψιλή κυριότητα (με δικαίωμα επικαρπίας στην Αικατερίνη Χατζάκου) 2,6131%

Μαρία Παπαδοπούλου Κατά πλήρη κυριότητα 25,8864%

Κατά ψιλή κυριότητα (με δικαίωμα επικαρπίας στην Αικατερίνη Χατζάκου 2,6131%

Δημήτριος Συμεωνίδης Κατά πλήρη κυριότητα 0,0004%».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα