Τράπεζα Πειραιώς: Κοντά σε συμφωνία για την πώληση κόκκινων δανείων στην APS Holdings

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 11:47
UPD:12:51
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η τσέχικη APS  αναμένεται να αποτελέσει τον προτιμητέο πλειοδότη για την εξαγορά κόκκινων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις από την Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με το Reuters. To πακέτο Arctos αφορά περίπου 220.000 καταναλωτικά δάνεια και υπόλοιπα πιστωτικών καρτών, εκ των οποίων περίπου τα μισά αγγίζουν ποσά 1.000 έως 5.000 ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις ήταν στο τελικό στάδιο με τρεις υποψήφιους: την APS Holding, την Intrum και την EOS». Το deal αναμένεται να κλείσει την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε τραπεζίτης στο Reuters.

Οι ελληνικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης και  της Πειραιώς, έχουν πιεστεί από τις ρυθμιστικές αρχές για να αντιμετωπίσουν τα μη εξυπηρετούμενα  δάνειά τους, τα οποία δημιουργούν προβλήματα στους ισολογισμούς τους και εμποδίζουν τη χορήγηση νέων δανείων.

«Η δεξαμενή Arctos θα πωληθεί στην APS» δήλωσε ένας από τους τραπεζίτες στο Reuters, ο οποίος δεν κατονομάζεται. «Η συμφωνία θα κλείσει την επόμενη εβδομάδα». Το project Arctos  αφορά δάνεια  2,3 δισεκατομμύρια ευρώ αρχικού κεφαλαίου, έχει συνολική αξία 400 εκατομμυρίων ευρώ στα βιβλία της τράπεζας. Σχεδόν τα μισά από τα δάνεια κυμαίνονται από 1.000 έως 5.000 ευρώ. Η τιμή που προσφέρεται για την αγορά του χαρτοφυλακίου Arctos φαίνεται ότι κινείται μεταξύ 4,5 και 5,5% του κεφαλαίου των δανείων, ανέφεραν τραπεζίτες στο Reuters.

Η Τράπεζα  Πειραιώς, με τα επισφαλή δάνεια ύψους 30,8 δισ. ευρώ, εργάζεται για τη συρρίκνωση του αποθέματος του συρρικνούμενου χρέους κατά 34% στα 20,3 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Η Τράπεζα Πειραιώς  που ανήκει κατά  26,2% στο τραπεζικό ταμείο διάσωσης HFSF της Ελλάδας, διεξήγαγε προηγμένες συνομιλίες με τρεις αγοραστές με περιορισμένο αριθμό μετοχών - APS Holdings, Intrum και EOS - για να πωλήσει το χαρτοφυλάκιο δανείων.

Τον περασμένο μήνα η Πειραιώς κατέληξε σε παρόμοια συμφωνία και συμφώνησε να πουλήσει ένα χαρτοφυλάκιο ασφαλισμένων επιχειρηματικών δανείων ύψους 1,45 δισ. Ευρώ στην Bain Capital. Το project  που ονομάστηκε Amoeba, και απέφερε 432 εκατομμύρια ευρώ, αυξάνοντας το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 20 μονάδες βάσης.

Η APS Holdings δραστηριοποιείται στις αγορές των προβληματικών χαρτοφυλακίων και αγοράζει, εξυπηρετεί και συμβουλεύει τράπεζες για τέτοιου είδους δάνεια) από το 2004.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα