Τραπεζικό ράλι στο Χ.Α. μετά τη συμφωνία

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 11:34
UPD:11:48
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Εορταστική η ατμόσφαιρα σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να υποδέχονται με ικανοποίηση τα αποτελέσματα της μαραθώνιας συνεδρίασης του Eurogroup. Τα μέτρα ελάφρυνσης, έστω και συνοδευόμενα από αστερίσκους και αυστηρή εποπτεία, εκτιμάται ότι θα δώσουν μία ανάσα στην οικονομία και την αγορά για την μετά προγράμματος εποχή. 

Υπό τις συνθήκες αυτές επικρατούν ισχυρές ανοδικές τάσεις κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει άνοδο 2,25% υπερβαίνοντςα τις 790 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να υπερβαίνει ήδη τα 26 εκατ. ευρώ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο τραπεζικός κλάδος, με τον επιμέρους δείκτη να κάνει άλμα 3,6%. Ακολουθούν οι κλάδοι τηλεπικοινωνιών και προσωπικών προϊόντων με κέρδη 3,4% και 3,2% αντίστοιχα. 

Η σημερινή άνοδος σβήνει τις απώλειες των περασμένων ημερών, με τον Γ.Δ. να οδεύει προς άνοδο 1,2% σε εβδομαδιαία βάση. Κινείται ωστόσο περίπου 1,5% χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα, στα οποία βρισκόταν πριν από ένα μήνα και περίπου 3,5% χαμηλότερα σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα