Σε χαμηλά έξι μηνών οι ασιατικές μετοχές

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 09:21
UPD:09:45
EPA/FRANCK ROBICHON

Σε χαμηλά έξι μηνών υποχώρησαν σήμερα οι ασιατικές μετοχές, εν μέσω ενδείξεων ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των μεγάλων οικονομιών του πλανήτη αρχίζει να «τρώει» τα κέρδη μεγάλων εταιρειών. Ήδη την εβδομάδα, που έληξε την Τετάρτη, οι τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια αναδυόμενων αγορών (κυρίως της Ασίας) ήρθαν αντιμέτωπα με εκροές- ρεκόρ, σε μία ξεκάθαρη ένδειξη των φόβων των επενδυτών.  

Ο δείκτης MSCI της περιοχής Ασίας- Ειρηνικού (εκτός Ιαπωνίας) με πτώση 0,5% υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Δεκέμβριο. Σε ναδίρ έξι μηνών και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, o oποίος εμφανίζει απώλειες 3,9% από τις αρχές της εβδομάδας. Σε χαμηλά εννέα μηνών κινείται ο Kospi στη Σεούλ, ενώ στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2017 έχει επιστρέψει ο CSI 300 στη Σανγκάη, ύστερα από εβδομαδιαία πτώση 5%.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στην αμερικανική αγορά, ο Dow Jones σημείωσε πτώση για όγδοοη διαδοχική συνεδρίαση, ενώ στο κόκκινο βρέθηκαν επίσης οι S&P 500 και Nasdaq. Σημαντική πτώση είχαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κάνουν όπισθεν ολοταχώς. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα