Γκ. Χαρδούβελης: Επικράτηση της γερμανικής άποψης για το χρέος

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 11:50
UPD:11:52
FOSPHOTOS/PANAYIOTIS TZAMAROS
Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, ο κ. Χαρδούβελης επεσήμανε πως όταν μεγενθύνεται η οικονομία οι πληρωμές γίνονται ευκολότερα. «Και επειδή οι μεγάλες πληρωμές δόσεων ξεκινούν το 2035, οι δανειστές μας δίνουν επτά χρόνια παράταση για να τις μεταθέσουν χρονικά», πρόσθεσε.

Η βιωσιμότητα του χρέους εξαρτάται από τους ρυθμούς ανάπτυξης δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ενώ τόνισε πως η απόφαση για τον τρόπο ελάφρυνσής του, σηματοδοτεί την επικράτηση της γερμανικής άποψης έναντι της πρότασης του ΔΝΤ.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, ο κ. Χαρδούβελης επεσήμανε πως όταν μεγενθύνεται η οικονομία οι πληρωμές γίνονται ευκολότερα. «Και επειδή οι μεγάλες πληρωμές δόσεων ξεκινούν το 2035, οι δανειστές μας δίνουν επτά χρόνια παράταση για να τις μεταθέσουν χρονικά», πρόσθεσε.

Πάντως, όπως συμπλήρωσε, δεν «βλέπει» ως μεγάλη ευκαιρία τη συγκεκριμένη ρύθμιση, εκτιμώντας ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει τα επόμενα χρονιά, μέχρι να επιτευχθούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης.

Καταλόγισε επίσης πλήρη αδιαφορία στους εταίρους για την Ελλάδα μετά το 2015, εκτιμώντας πως εστιάζουν μόνο στα υψηλά πλεονάσματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα