Μέτρα κατά της ανεργίας στην Αχαΐα

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2006 19:04

Μέτρα κατά της ανεργίας στην Αχαΐα με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ίδρυση Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανακοίνωσε σήμερα από την Πάτρα ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Συγκεκριμένα ο Σάββας Τσιτουρίδης ανέφερε ότι θα δημιουργηθούν 2.000 νέες θέσεις εργασίας, μέσω του ΟΑΕΔ και προγραμμάτων, καθώς και μέσω της επιδότησης με 12.000 ευρώ 300 νέων ελεύθερων επαγγελματιών. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθούν 500 νέες θέσεις εργασίας στο νομό της Ηλείας και άλλες 150 που θα αφορούν τις ορεινές περιοχές του νομού.

Oσον αφορά την προστασία των ανέργων ο υπουργός Απασχόλησης ανακοίνωσε την δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης με νόμο που θα έρθει στην Βουλή τον Σεπτέμβριο. Στο Ταμείο αυτό θα εντάσσονται, και αφού πρώτα έχουν εξαντληθεί όλες οι δυνατές παρεμβάσεις, περιοχές υψηλής ανεργίας και κλάδοι που φθίνουν, άνεργοι από 50 ετών και πάνω, οι οποίοι θα λαμβάνουν επίδομα είτε μέχρι να συμπληρώσουν τα όρια συνταξιοδότησης, είτε μέχρι να βρουν νέα εργασία.

O Τσιτουρίδης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ούτε ο χρόνος ασφάλισης, ούτε και οι συνταξιοδοτικές εισφορές, αλλά ούτε να μειωθούν οι συντάξεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα