Νέα πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2006 18:57

ΣΕ ΚΛΟΙΟ πιέσεων παρέμειναν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές εξαιτίας της έντονης αβεβαιότητας που προκαλούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το ράλι των πετρελαϊκών τιμών.

Σύμφωνα με την Bear Stearns International, «οι επενδυτές παραμένουν νευρικοί εν μέσω ανησυχιών για την ανάπτυξη, τις υψηλές τιμές πετρελαίου και την προοπτική περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων».

Η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου «σκαρφάλωσε» σήμερα στα 78,4 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.

Προβληματισμό προκάλεσε επίσης η απρόσμενη μείωση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Ιούνιο και η εξασθένηση της εμπιστοσύνης των Αμερικανικών καταναλωτών τον Ιούλιο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου έκλεισε στις 5.707,6 μονάδες (-1%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.780,79 μονάδες (-1,48%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 5.422,22 μονάδες (-1,9%).

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφώθηκε στις 1.278,8 μονάδες, στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων δύο εβδομάδων, καταγράφοντας απώλειες 1,1%.

Σε εβδομαδιαία βάση υποχώρησε κατά 3%.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι κλάδοι αερομεταφορών και αυτοκινητοβιομηχανιών εξαιτίας του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους.

Επιπλέον, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη παρουσίασαν τον Ιούνιο σημαντική πτώση http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/07/14/1218114.htm .

Σημαντική πτώση κατά 3% σημείωσε και η μετοχή της σουηδικής Ericsson επηρεαζόμενη αρνητικά από την είδηση ότι τα κέρδη της Samsung Electronics μειώθηκαν κατά 11% στο δεύτερο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα