«Μέτωπο» προετοιμάζουν οι ομολογιούχοι της FF

Εξελίξεις: Μηνυτήρια αναφορά κατά μελών δ.σ. και στελεχών κατέθεσε η Επ. Κεφαλαιαγοράς
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 10:10
UPD:10:10
Facebook/ Folli Follie/Katsoulaki Evridiki

Από την έντυπη έκδοση 

Της Ειρήνης Σακελλάρη
[email protected]

Σε φάση προετοιμασίας φαίνεται να βρίσκονται οι ομολογιούχοι της Folli Follie προκειμένου να αντιμετωπίσουν δυνητικές αρνητικές εξελίξεις και παρά το γεγονός πως η εταιρεία εξυπηρετεί κανονικά τις υποχρεώσεις της απέναντί τους.

Οι εκδοθείσες ομολογίες είναι σε ευρώ και σε ελβετικό φράγκο και οι εκδόσεις αυτές έχουν συνομολογηθεί στο Λουξεμβούργο και την Ελβετία αντιστοίχως.

Έτσι οι ομολογιούχοι σε ευρώ με εκδόσεις στο Λουξεμβούργο, οι οποίες υπολογίζονται σε περίπου 250 εκατ. ευρώ, φαίνεται πως διενεργούν όλα τα δέοντα προκειμένου να συνασπιστούν και εάν απαιτηθεί, να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις για αποφάσεις που θα διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους. Οι συγκεκριμένοι ομολογιούχοι ας σημειωθεί πως είναι κυρίως επαγγελματίες θεσμικοί.

Μέχρι στιγμής πάντως, όπως όλα δείχνουν, τα κουπόνια των ομολόγων εξυπηρετούνται κανονικά από την εταιρεία, ενώ η λήξη των ομολόγων υπολογίζεται σε λίγο περισσότερο από έναν χρόνο. 

Εξασφαλίσεις τραπεζών
Οι κινήσεις των ομολογιούχων συνδυάζονται με εκείνες των τραπεζών που ζήτησαν και συμφώνησαν μεγαλύτερα καλύμματα σε ό,τι αφορά τα μη εξασφαλισμένα δάνεια της εταιρείας. Η συμφωνία αυτή προέβλεψε την εγγραφή εξασφαλίσεων στα Attica Stores, όπου το group της Folli Follie ελέγχει το 40%. Με τον τρόπο αυτόν, πέραν της διασφάλισης που πέτυχαν οι ίδιες, οι τράπεζες διασφάλισαν και τους λοιπούς μετόχους των Attica Stores. Τα υπόλοιπα δάνεια της επιχείρησης και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν καλύμματα και εγγυήσεις.

Μηνυτήρια αναφορά
Εν τω μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των οικονομικών διευθυντών του ομίλου και της Ασίας κατέθεσε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie. 

Σε χθεσινή της ανακοίνωσή η Διοίκηση της Ε.Κ. επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως «η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως Ανεξάρτητη Αρχή, σε ό,τι αφορά τις δικές της αρμοδιότητες, κινήθηκε έγκαιρα καθ’ όλη τη διάρκεια της επίμαχης υπόθεσης με γνώμονα τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 3371/2005, αρ. 17), τη συσσωρευμένη εμπειρία των στελεχών της, καθώς και τις διεθνείς πρακτικές. Με απόλυτη αφοσίωση στην αποστολή της για την προστασία των επενδυτών και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, προχώρησε στις προβλεπόμενες και αναγκαίες ενέργειες σε όλα τα στάδια εξέλιξης της υπόθεσης και προς όλες τις κατευθύνσεις. Είναι προφανές ότι οι επιμέρους ενέργειες που σχετίζονται με τη διενέργεια ελέγχων δεν επιτρέπεται να δημοσιοποιούνται, καθόσον υπόκεινται σε σχετικούς περιορισμούς που προβλέπονται για το απόρρητο» 

Η ανακοίνωση καταλήγει με τη σύσταση από πλευράς εποπτικής αρχής προς τους επενδυτές να ενημερώνονται για την υπόθεση από τις επίσημες πηγές, αναμένοντας τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγονται σε πολλά επίπεδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΦΓΚΡΠ



Σχολιασμένα