Folli Follie: Εγγύηση προς τις τράπεζες το μερίδιο στην Αττικά Πολυκαταστήματα

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 20:11
UPD:22:10

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Το μερίδιό της στην Αττικά Πολυκαταστήματα σχεδιάζει να εκχωρήσει ως ενέχυρο στις τράπεζες η Folli Follie.

Το θέμα συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνάντηση που είχε η διοίκηση της εισηγμένης με στελέχη των πιστωτριών τραπεζών της.

Σημειώνεται ότι το παραπάνω ποσοστό της FFG στην Αττικά Πολυκαταστήματα έχει υποχωρήσει κάτω από 40% (από 45,9% στα βιβλία της FFG) ως αποτέλεσμα μετατροπής ομολογιακού, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη αυτό το διάστημα.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στον απόηχο της κλιμάκωσης της κρίσης στον όμιλο σε συνδυασμό με την πίεση των μετόχων μειοψηφίας, όπως της Fosun, για διαλεύκανση της υπόθεσης αλλά και της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Fosun International, που φέρεται να εκφράζει «βαθιά ανησυχία για τις εξελίξεις», έχει ζητήσει επίσημη ενημέρωση τόσο από το διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie Group (FFG) όσο και από τις αρμόδιες εποπτικές και δικαστικές αρχές που χειρίζονται το θέμα των αμφισβητούμενων οικονομικών στοιχείων της εισηγμένης.

Πηγές κοντά στη Fosun μετέφεραν αυτά τα μηνύματα σε συνέχεια της μηνυτήριας αναφοράς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την υπόθεση, η οποία -εξαιτίας της ανεπαρκούς πληροφόρησης εκ μέρους της εισηγμένης- έχει αναδείξει κινδύνους για τους μετόχους μειοψηφίας και τους μικρομετόχους.

Η μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κάνει λόγο για παρεμπόδιση ελέγχου καθώς και μη προσκόμιση αιτούμενων στοιχείων από την πλευρά της εισηγμένης προς την εποπτική αρχή.

Μετά την εξέταση όλων των δεδομένων ο εισαγγελέας θα αποφανθεί εάν θα ασκηθεί ποινική δίωξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα