Χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ στο «Ταμείο ΕΟS» από την Παρευξείνια Τράπεζα

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 18:12
UPD:18:13

Το ποσό των 3 εκατ. ευρώ εκταμίευσε προς το ιδιωτικό επενδυτικό ταμείο «EOS Hellenic Renaissance Fund» -Ταμείο EOS- η διακρατική Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου, η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών, το οποίο δημιουργήθηκε με στόχο να υποστηρίξει τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ).

Μέσω του ταμείου, η χρηματοδότηση της Παρευξείνιας Τράπεζας θα βοηθήσει σημαντικά ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης και διαθέτουν εξαγωγικό δυναμικό.

Σημειώνεται ότι οι κύριοι επενδυτές του «Ταμείου EOS» είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, κορυφαίοι Έλληνες επιχειρηματίες, καθώς και Έλληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές.

Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο θα τυγχάνει της διαχείρισης της EOS Capital Partners Alternative Investment Fund Manager, εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων που εδρεύει στην Ελλάδα.

Η Παρευξείνια Τράπεζα, με μετοχικό κεφάλαιο 3,45 δισ. ευρώ, είναι ένα διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε από τις Ελλάδα, Ρωσία, Τουρκία, Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Μολδαβία, Ρουμανία και Ουκρανία.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα