AMK έως 60 εκατ. ευρώ στην Attica Bank

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 18:24
UPD:18:25
SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, έως το ποσό των 60 εκατ. ευρώ, προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank, εν όψει της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, η οποία θα διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της τράπεζας προτείνει την έκδοση έως 200.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, έως το ποσό των 60 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, προκρίνει την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ της εισόδου νέων επενδυτών.

Στο μεταξύ, το διοικητικό συμβούλιο καλεί τους μετόχους να εγκρίνουν την πώληση του ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης, το οποίο προέκυψε από την τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ναυτεμπορικής», οι προσφορές που υποβλήθηκαν, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού, ήταν της τάξης των 60 έως 75 εκατ. ευρώ και κατατέθηκαν από τις Aldridge, Duet και την κοινοπραξία Pimco, Qualco και Oaktree.

Σημειώνεται ότι η Aldridge έχει ήδη αναλάβει να διαχειριστεί χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΤΤ



Σχολιασμένα