ΒΒG: Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τον ΟΠΕΚ να αυξήσει την προσφορά πετρελαίου

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 17:36
UPD:17:37
REUTERS/REGIS DUVIGNAU

Οι ΗΠΑ φέρεται να έχουν ζητήσει από τη Σαουδική Αραβία και τα άλλα μέλη του ΟΠΕΚ να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg το σπάνιο αυτό αίτημα ήρθε στον απόηχο της αύξησης των τιμών της βενζίνης στα υψηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων ετών. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είχε εξάλλου δημοσίως επιρρίψει την ευθύνη για την άνοδο των τιμών στον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία.   

Ώθηση στις τιμές πάντως έδωσε η ίδια η απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και να επιβάλλουν νέες κυρώσεις στην Τεχεράνη. Σημειώνεται ότι οι παλαιότερες κυρώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να αποσυρθούν από την αγορά 1 εκατ. βαρέλια ιρανικού αργού ημερησίως. 

Στον απόηχο της είδησης η τιμή του μπρεντ κατέγραψε προς στιγμήν πτώση έως και 2% στα 73,81 δολάρια το βαρέλι. Στις 17:35 ώρα Ελλάδος η τιμή του μπρεντ υποχωρεί 1,6% στα 74 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανιικού αργού παρουσιάζει ελαφρά μόνο πτώση (-0,2%) στα 64,65 δολάρια το βαρέλι. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα