Κίνα: Ανοίγει την αγορά αυτοκινήτου- μειώνει στο 15% του δασμούς

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 13:31
UPD:13:40
REUTERS/CARLOS BARRIA

Σε μία απόδειξη της πρόθεσή της να καταλήξει σε συμβιβασμό με τις ΗΠΑ στο θέμα του εμπορίου, η Κίνα ανακοίνωσε και επισήμως ότι ανοίγει περισσότερο την τεράστια αγορά της σε ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες, μειώνοντας κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες τους δασμούς στις εισαγωγές. 

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες, που είχαν δει νωρίτερα το φως, το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας ανακοίνωσε ότι οι δασμοί στις εισαγωγές των περισσότερων οχημάτων θα μειωθούν στο 15% από 25% από 1ης Ιουλίου. Ένας μικρός αριθμός εισαγόμενων φορτηγών θα επιβαρύνεται με δασμούς 20%. Επιπλέον οι δασμοί στα ανταλλακτικά αυτοκινήτων θα μειωθούν στο 6% από περίπου 10% σήμερα. 

Η κίνηση οφελεί τα μέγιστα μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, από την αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και τις παραδοσιακές δυνάμεις του Ντιτρόιτ έως τις ιαπωνικές Τοyota και Nissan. Ο μεγαλύτερος ωφελημένος, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα είναι οι γερμανικές κατασκευάστριες πολυτελών αυτοκινήτων, BMW, Daimler και Audi της Volkswagen, καθώς ο όγκος των πωλήσεών τους είναι ήδη αρκετά μεγάλος στην κινεζική αγορά. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα