Μνούτσιν για Κίνα: Ουσιαστική πρόοδος, αλλά πρέπει να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018 16:37
UPD:16:39

Αισιόδοξος για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα στο μέτωπο του εμπορίου εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, κάνοντας λόγο για ουσιαστική πρόοδο και απτά οφέλη.

«Πιστεύω ότι σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδο»ς, δήλωσε ο Μνούτσιν στο αμερικανικό δίκτυο CNBC. «Τώρα εξαρτάται και από τους δυο μας να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να το εφαρμόσουμε» πρόσθεσε, μία ημέρα μετά την διακήρυξή του ότι ο εμπορικός πόλεμος μπαίνει στον πάγο. Ξεκαθάρισε πάντως ότι εάν το Πεκίνο δεν εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, θα επιβληθούν οι εξαγγελθέντες δασμοί. 

«Εάν τα πράγματα δεν διορθωθούν και δεν λάβουμε αυτό που θέλουμε, ο πρόεδρος μπορεί πάντα να επαναφέρει τους δασμούς» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να θεωρήσουν τις συνομιλίες ως νίκη για την αμερικανική πλευρά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ανέφερε ότι η Κίνα δεσμεύθηκε να εισάγει περισσότερα αμερικανικά αγροτικά προϊόντα, αποφεύγοντας πάντως να αποκαλύψει λεπτομέρειες. πηγή: CNBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα