Κίνα- ΗΠΑ: Kοντά σε συμφωνία για αυτοκίνητα και ZTE

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 10:24
UPD:10:26
REUTERS/POOL

Περισσότερες πληροφορίες για το τι περιλαμβάνει η «ανακωχή» ΗΠΑ- Κίνας στο μέτωπο του εμπορίου έρχονται σιγά- σιγά στο φως, αν και δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal οι δύο πλευρές είναι κοντά σε έναν συμβιβασμό για την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ZTE, η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών. Βάσει της σχετικής συμφωνίας, που φέρεται να είναι κοντά στο να κλείσει, η αμερικανική κυβέρνηση θα άρει την απαγόρευση πώλησης προϊόντων λογισμικού και hardware της ZTE από αμερικανικές επιχειρήσεις, που έθετε εν αμφιβόλω τη βιωσιμότητα της κινεζικής εταιρείας. Εκείνη από την πλευρά της θα προβεί σε δραστικές αλλαγές στο μάνατζμεντ, τις θέσεις του διοικητικού συμβουλίου, ενώ ενδεχομένως να πληρώσει και κάποιο πρόστιμο. 

Την ίδια ώρα το πρακτορείο Bloomberg μεταδίδει ότι η Κίνα συμφώνησε να μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων από το 25% στο 15%. Αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί θα δώσει ώθηση όχι μόνο στις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά επίσης ευρωπαϊκές, που κατασκευάζουν αυτοκίνητα σε αμερικανικό έδαφος, τα οποία και εξάγουν στην τεράστια κινεζική αγορά, αλλά και σε ιαπωνικές εταιρείες. 

Στο άκουσμα της είδησης οι επενδυτές έτρεξαν να ποντάρουν στον κλάδο. Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών έχουν πατήσει γκάζι στην έναρξη των συνεδριάσεων στις ευρωπαϊκές αγορές. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα