Επενδυτές προς ευρωπαϊκές τράπεζες: Ξεχάστε τη Wall Street

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 17:20

Οι επενδυτές έχουν ένα σαφές μήνυμα για τις τράπεζες της Ευρώπης: δεν μπορείτε να κερδίσετε στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής, θα πρέπει να αναζητήσετε την ανάκαμψη εκτός Wall Street. Αυτό επισημαίνει σε ανάλυσή του το Bloomberg, η οποία έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Deutsche Bank να πει ουσιαστικά αντίο στο όνειρο της Wall Street, εστιάζοντας την προσοχή της στην Ευρώπη, αλλά και στον απόηχο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων αρκετών ακόμη ευρωπαϊκών τραπεζών.

Μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, όπως εξηγεί το πρακτορείο, οι επενδυτές επιβράβευσαν τράπεζες, όπως η Credit Suisse και η  BBVA που έχουν ήδη φροντίσει να περιορίσουν την έκθεσή τους στις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής και την μεταβλητότητα των αγορών, ενώ τιμώρησαν τις Barclays και UBS, εν μέρει επειδή τα αποτελέσματά τους φάνηκε να στηρίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στις συναλλαγές μετοχών και ομολόγων.

Στην περίιπτωση των ελβετικών τραπεζών, η Credit Suisse έδωσε έμφαση στο τμήμα ιδιωτικής τραπεζικής και διαχείρισης πλούτου, όπου προσέλκυσε νέο ενεργητικό με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων επτά ετών. Αντιθέτως η UBS είχε εξαιρετικές επιδόσεις στην επενδυτική τραπεζική (έσοδα από πράξεις σε αγορές μετοχών, ομολόγων κτλ), αλλά επειδή στον τομέα διαχείρισης πλούτου απογοήτευσε είδε τη μετοχή της να δέχεται ισχυρές πιέσεις. 

Η βρετανική Barclays, που θεωρεί εαυτόν επιχείρηση της Wall Street, είδε τα έσοδα από συναλλαγές μετοχών να κάνουν «άλμα» 28% το πρώο τρίμηνο, χάρη στην έντονη μεταβλητότητα. Μάλιστα η επίδοσή της σε όρους δολαρίων αντιστοιχεί σε αύξηση 32% και ήταν καλύτερη από εκείνη των πέντε κορυφαίων αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών. Παρόλα αυτά οι επενδυτές δεν εντυπωσιάστηκαν. 

ΠΗΓΗ:  Bloomberg 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα