Aνάκαμψη στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 15:18
UPD:15:26
REUTERS/STAFF

Εικόνα ανάκαμψης έχουμε σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, εν μέσω ενθαρρυντικών εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και προσδοκιών ότι ο Μάριο Ντράγκι σε λίγη ώρα θα επιβεβαιώσει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν σκοπεύει να βιαστεί στην επιστροφή της σε πιο ομαλή νομισματική πολιτική. 

Τα κέρδη πάντως στις περισσότερες αγορές είναι περιορισμένα, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τις εκπλήξεις και οι επενδυτές αποφεύγουν τις μεγάλες κινήσεις πριν από τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΚΤ. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 στις 15:15 ώρα Ελλάδος παρουσιάζει άνοδο 0,45%. Μικρά κέρδη σε Φραγκφούρτη, Παρίσι, Λονδίνο, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,8%.

Σε επίπεδο μεμονωμένων μετοχών τα βλέμματα  εστράφησαν στην Deutsche Bank, η οποία ανακοίνωσε μία δραστική αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής, προκειμένου να εστιάσει την προσοχή της στην Ευρώπη και στους εταιρικούς πελάτες. Η μετοχή της αρχικά δέχθηκε ισχυρές πιέσεις, αλλά αυτή τη στιγμή ανακάμπτει ελαφρά. Υπό πίεση και η Shell, παρά τη μεγάλη αύξηση των κερδών της το πρώτο τρίμηνο, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα κατώτερα των προβλέψεων ταμειακά διαθέσιμα.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών τα χαμόγελα επέστρεψαν με το Γενικό Δείκτη να παρουσιάζει άνοδο 1,4%, αλλά την αξία των συναλλαγών να κινείται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, κοντά στα 20 εκατ. ευρώ. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα