Εθνική Τράπεζα: Όλες οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται θα περάσουν τα stress tests

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 11:17
UPD:13:17
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αισιοδοξία ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν με επιτυχία τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας. «Όλες οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν τα stress tests. Tα αποτελέσματα θα είναι ενθαρρυντικά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατο ρεπορτάζ του το CNBC, επικαλούμενο δηλώσεις ξένων αναλυτών, έκανε λόγο για ανησυχία των αγορών περί «αρνητικής έκπληξης» από τα τεστ αντοχής των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών. Οι περισσότεροι αναλυτές πάντως αναγνώριζαν παρά τις όποιες ανησυχίες τους, τη μεγάλη πρόοδο που έχουν κάνει τα πιστωτικά ιδρύματα στο μέτωπο της ενίσχυσης της κεφαλαιακής βάσης τους, αλλά και τα βήματα, που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση του φλέγοντος ζητήματος των κόκκινων δανείων. 

Τις σοβαρές προκλήσεις, που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες, έχει επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα επισημάνει και η επικεφαλής του εποπτικού μηχανισμού της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, αν και αναγνωρίζει την μεγάλη προσπάθειά τους για εξυγίανση των ισολογισμών. 

Κινέζοι επενδυτές για Εθνική Ασφαλιστική 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, σημείωσε ότι η διοίκηση της τράπεζας εξετάζει να προσεγγίσει δυο κινεζικές εταιρείες για πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού της μετά την αποτυχία των διπραγματεύσεων με την Exin. Υπενθυμίζεται ότι η Fosun είχε πρόσφατα επισημάνει πως εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την Εθνική Ασφαλιστική. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα