Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση της Federal Reserve ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει να αποτελεί κίνδυνο για τις ΗΠΑ, αυξάνοντας έτσι τις προσδοκίες ότι η Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει το κόστος δανεισμού φέτος. Οι μετοχές τις Canon Inc. και της BHP Billiton, οδήγησαν τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών χαμηλότερα.

Η Fed, διατήρησε χθες τα επιτόκια στο 5,25%, μετά από δύο συνεχόμενα χρόνια αυξήσεων. Ωστόσο, άφησε την πόρτα ανοιχτή για περαιτέρω αυξήσεις και ανοιχτό το ενδεχόμενο συρρίκνωσης της οικονομίας, της μεγαλύτερης εξαγωγικής αγοράς της Ασίας.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index υποχώρησε 1,3%, φθάνοντας στις 124,54 μονάδες στις 11:25 π.μ. στο Τόκυο. Και οι 10 κλάδοι που τον αποτελούν, σημείωσαν απώλειες. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 απώλεσε 1,1%, φθάνοντας στις 15.290,28 μονάδες, καθώς οι δείκτες των μετοχών σε όλη την περιφέρεια κινήθηκαν πτωτικά, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα και τη Μαλαισία.

Οι μετοχές στην Αυστραλία σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες με τον δείκτη S&P/ASX 200 να υποχωρεί τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα περίπου ενός μηνός.

Χθες στις ΗΠΑ οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν αρχικά ανοδικά μετά τη διατήρηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού από τη Fed και άρχισαν να υποχωρούν μετά τα σχόλια της Κεντρικής Τράπεζας για την προοπτική συρρίκνωσης της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο και της πιθανότητας αύξησης του πληθωρισμού.

Το υψηλότερο κόστος δανεισμού, ενδέχεται να μειώσει τη ζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν οι ασιατικές εταιρείες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα