Cathay Pacific: Υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη

Μετά την αύξηση της επιβατικής κίνησης
Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2006 09:50

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης – υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών – τα καθαρά κέρδη της Cathay Pacific Airways Ltd., της πέμπτης σε μέγεθος αεροπορικής εταιρείας της Ασίας, μετά την αύξηση της ζήτησης για ταξίδια, η οποία εξισορρόπησε την αύξηση του κόστους των καυσίμων.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκα στο 1,67 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (214,7 εκατ. δολ.) ή 0,49 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας, προς το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Επτά οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα καθαρά κέρδη της Cathay Pacific θα ήταν 1,5 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ. Οι πωλήσεις της αεροπορικής εταιρείας αυξήθηκαν 13%, φθάνοντας στα 27,1 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ.

Η Cathay θα καταβάλλει για το πρώτο εξάμηνο μέρισμα 20 σεντς του δολ. του Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή. Οι μετοχές της, σημείωσαν άνοδο 1%, φθάνοντας στα 14,04 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία στις 12:30 μ.μ. στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η αεροπορική εταιρεία μετέφερε 8,14 εκατ. επιβάτες το πρώτο εξάμηνο, 11% περισσότερους από πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα στις 11 Ιουλίου. Κάλυψε το 79% των θέσεων στα αεροσκάφη της από 78,1% πριν από ένα χρόνο, μετά την αύξηση της επιβατικής κίνησης με ταχύτερο ρυθμό από τη δυναμικότητά της. Ο όγκος εμπορευμάτων που μετέφερε αυξήθηκε 11%, στους 572.552 μετρικούς τόνους.

Η Cathay επεκτείνει τον στόλο της για να καλύψει την αύξηση της ζήτησης. Με 97 αεροσκάφη σήμερα, η εταιρεία παρήγγειλε τον Ιούνιο από την Boeing Co. δύο αεροσκάφη 777-300, αξίας 500 εκατ. δολ., μετά την παραγγελία των 12 αεροσκαφών του ίδιου τύπου που έκανε τον Δεκέμβριο. Επίσης σχεδιάζει να μισθώσει τέσσερα ακόμη αεροσκάφη Boeing 777 από την International Lease Finance Corp., σκέλους της American International Group Inc.

Οι μετοχές της αεροπορικής εταιρείας έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 3,7%, υστερώντας της ανόδου 16% του δείκτη Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα