Datang Power: 14% υψηλότερα κέρδη το εξάμηνο

Μετά την αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενεργείας
Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2006 09:59

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό 14%, αποτέλεσμα των υψηλότερων τιμών ηλεκτρικού ρεύματος και της μεγάλης ζήτησης, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της Datang International Power Generation Co., της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας της Κίνας, που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,27 δισ. γιουάν (159 εκατ. δολ.) ή 0,24 γιουάν ανά μετοχή, από 1,12 δισ. γιουάν ή 0,21 γιουάν ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Εξι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο σε 1,28 δισ. γιουάν. Οι πωλήσεις της εταιρείας σημείωσαν αύξηση 26%, φθάνοντας στα 10,8 δισ. γιουάν.

Τα κέρδη της εταιρείας διογκώθηκαν από την αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενεργείας, σε μία οικονομία η οποία το πρώτο εξάμηνο του έτους αναπτύχθηκε με ρυθμό 10,9%. Η Κίνα η μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, αύξησε την παραγωγή ηλεκτρικής ενεργείας για να αποφύγει τις ελλείψεις της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που αυξάνεται η ζήτηση. Η κυβέρνηση ενέκρινε δύο αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος από τον περασμένο Μάϊο και επέτρεψε στις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας, να περάσουν μέρος του κόστους καυσίμων στους καταναλωτές.

Η παραγωγή της Datang αυξήθηκε 18% στα 41,3 εκατ. μεγαβάτ ανά ώρα το πρώτο εξάμηνο από 35,2 δισ. μεγαβάτ ανά ώρα, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στις 13 Ιουλίου.

Η εταιρεία κοινής ωφελείας που έχει στην κυριότητα και διαχειρίζεται εργοστάσια με συνολική δυναμικότητα παραγωγής 13.810 μεγαβάτ, αύξησε τις μονάδες παραγωγής της στις οκτώ, το πρώτο εξάμηνο αυτού του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα