Qimonda: 546 εκατ. δολ. από τη δημόσια εγγραφή

Στο ήμισυ το ύψος της πώλησης μετοχών
Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2006 10:28

ΜΕΤΟΧΕΣ αξίας 546 εκατ. δολ. κατά τη δημόσια εγγραφή της πούλησε η Qimonda AG, το σκέλος των memory chip της Infineon Technologies AG, μειώνοντας την πώληση κατά το ήμισυ.

Το σκέλος της Infineon Technologies AG, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών της Ευρώπης, πούλησε 42 εκατ. αμερικανικές μετοχές προς 13 δολ. η μία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, με την προοπτική πώλησης επιπλέον 6,3 εκατ. αμερικανικών μετοχών. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι σχεδιάζει να πουλήσει 63 εκατ. μετοχές σε τιμή από 16 έως 18 δολ. η μία.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Infineon, Wolfgang Ziebart, θέλει να μετακινήσει τη μητρική εταιρεία από τις δραστηριότητες των chip που χρησιμοποιούνται σε προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς τον περασμένο μήνα εμφάνισε ζημίες για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο και να επικεντρώσει το ενδιαφέρον σε πιο κερδοφόρους τομείς, όπως τα chip που χρησιμοποιούνται σε κινητά τηλέφωνα και αυτοκίνητα. Το σκέλος των memory chip της Infineon, το μεγαλύτερο από πλευράς εσόδων, αντιμετώπισε προβλήματα τα τελευταία χρόνια από τη μειωμένη ζήτηση.

Η Qimonda κατέστη η δεύτερη σε μέγεθος βιομηχανία παραγωγής memory chip στον κόσμο, μετά την Samsung Electronics Co. της Ν. Κορέας το πρώτο τρίμηνο του 2006, μετά την τέταρτη θέση που κατείχε, σύμφωνα με την iSuppli Corp. Η πώληση των μετοχών της, μειώνει κατά περίπου 5 δισ. δολ. τα έσοδα της Infineon, έναντι 39 δισ. δολ. των εσόδων της Intel Corp. το 2005.

Οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματευθούν στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης με το σύμβολο «QI». Οι μετοχές της Infineon υποχώρησαν 14 σεντς, φθάνοντας στα 8,28 ευρώ η μία χθες στη Φραγκφούρτη. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 7,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα