Αυξημένο το κόστος εξόδου για το Δεκαπενταύγουστο

Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2006 10:36

ΤΑ ΕΞΟΔΑ του Ι.Χ. για την έξοδο της 15ης Αυγούστου έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι κατά 12,40% λόγω της αύξησης της βενζίνης και των διοδίων, σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών.

Όπως εκτιμά το Κέντρο, η μετακίνηση από Αθήνα προς δυτική Ελλάδα με επιστροφή θα κοστίσει μεσοσταθμικά 104,07 ευρώ, δηλαδή υπάρχει αύξηση 12,40% σε σχέση με πέρυσι που κόστιζε 92,59 ευρώ.

Κάθε χρόνο αυτή την περίοδο λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης οι διάφοροι «αετονύχηδες» βρίσκουν την ευκαιρία για αισχροκέρδεια και εκμετάλλευση των παραθεριστών καταναλωτών.

Το ΕΛΚΕΚΑ - Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, καθημερινά δέχεται καταγγελίες-παράπονα καταναλωτών για την ποιότητα των υπηρεσιών που τους παρέχονται κατά τη διάρκεια των διακοπών, γι' αυτό και επισημαίνει στους καταναλωτές ότι πρέπει να:

- Ζητούν πάντοτε να τους δοθεί ο τιμοκατάλογος πριν παραγγείλουν. Στον τιμοκατάλογο πρέπει, εκτός από τις τιμές, να αναγράφονται και ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που προσφέρονται, όπως νωπά-κατεψυγμένα, εισαγωγής-ντόπια κ.λπ.

- Ζητούν πάντοτε την απόδειξη πληρωμής και να ελέγχουν τις χρεώσεις με βάση τον τιμοκατάλογο πριν πληρώσουν.

- Σε περίπτωση που το κατάλυμα στο οποίο διανυκτερεύουν δεν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν συμφωνηθεί, να καταγγέλλουν το γεγονός στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να μην πληρώνουν το ποσό της χρέωσης.

Σε κάθε περίπτωση καταστρατήγησης των δικαιωμάτων τους πρέπει να το καταγγέλλουν στο Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών, τηλ. 210-3803116, και στο τηλεφωνικό Κέντρο του υπουργείου Ανάπτυξης, 1520.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα