Adidas: Χαμηλότερη η αύξηση των κερδών

Εξ αιτίας των εξόδων για την Reebok
Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2006 10:42

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ αύξηση σημείωσαν τα κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας αθλητικών ειδών στον κόσμο, Adidas AG, αποτέλεσμα του κόστους συνδυασμού της Reebok International Ltd., με τα άλλα σκέλη της. Η εταιρεία ωστόσο, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη των πωλήσεων του κυρίου σκέλους της.

Το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 24%, φθάνοντας στα 82 εκατ. ευρώ (104 εκατ. δολ.) σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Adidas μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι πωλήσεις της αναρριχήθηκαν 60%, στα 2,43 δισ. ευρώ, αποτέλεσμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής Herbert Hainer, κατέβαλε πέρυσι 3,8 δισ. δολ. για τη Reebok, με στόχο να προλάβει τη Nike Inc. και να αυξήσει το μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Adidas υποχώρησαν 14 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 35,68 ευρώ η μία χθες στη Φραγκφούρτη. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει απώλειες 11%, περίπου όσο και οι μετοχές της Nike.

H γερμανική εταιρεία προβλέπει ότι οι πωλήσεις της που σχετίζονται με τα αθλητικά είδη ποδοσφαίρου το 2006 θα υπερβούν το 1 δισ. ευρώ, χάρη στο Μουντιάλ, καθώς προμήθευσε με στολές τη Γαλλία, η οποία στις 9 Ιουλίου έχασε στον τελικό το κύπελλο από την Ιταλία, χορηγός της οποίας ήταν η Puma AG.

Παρ'όλα αυτά η Adidas εκτιμά ότι οι πωλήσεις της θα αυξηθούν περίπου 10% κάθε έτος έως το 2009, καθώς αναβιώνει το σήμα της Reebok στις ΗΠΑ.

H Adidas και η Puma, ιδρύθηκαν από τους αδελφούς Adi και Rudi Dassler και εδρεύουν και οι στην ίδια πόλη της Βαυαρίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα