Commerzbank: 63% υψηλότερα κέρδη το β' τρίμηνο

Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2006 10:51

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 63%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, Commerzbank AG, αποτέλεσμα των υψηλότερων κερδών από τις διαπραγματεύσεις, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα του σκέλους δανειοδότησης κατόπιν υποθήκης, Eurohypo, για πρώτη φορά.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 285 εκατ. ευρώ (365 εκατ. δολ.) από 175 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στη Φραγκφούρτη, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η εταιρεία διέθεσε κάποια προκαταρκτικά στοιχεία για την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, περιλαμβάνοντας τα αποτελέσματα της Eurohypo. Σε αυτήν τη βάση, τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 20%, φθάνοντας στα 486 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της Commerzbank σημείωσαν πέρυσι άνοδο 43%, έναντι ανόδου 19% των 75 μετοχών των τραπεζών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index. Χθες, οι μετοχές της έκλεισαν στα 28,12 ευρώ η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 18,5 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα