Ενταξη έργων ύψους 6,5 εκατ. ευρώ στο ΠΕΠ

Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2006 11:06

Την ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Δυτ. Μακεδονίας, έργων συνολικού προϋπολογισμού 6.553.890,90 ευρώ, αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης.

ΑΞΟΝΑΣ 3: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΜΕΤΡΟ 3.2:ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

1. Κατασκευή αποχέτευσης λυμάτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στο Δ.Δ. Αγίου Παντελεήμονα, Δήμου Αμυνταίου, συνολικού προϋπολογισμού 3.018.796,00 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει τα εξής υποέργα:

Κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων του Δ.Δ. Αγίου Παντελεήμονα.

Κατασκευή εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου λυμάτων και εξωτερικού αγωγού λυμάτων.

Ηλεκτροδότηση αντλιοστασίου προώθησης και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων μέσω επέκτασης του υπάρχοντος ηλεκτρικού δικτύου της ΔΕΗ.

Διενέργεια αρχαιολογικών εργασιών στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

ΜΕΤΡΟ 3.3: ΑΝΑΔΕΙΞΗ - ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

1. Κατασκευή αιθουσών Ωδείου Πτολεμαΐδας (νέο κτίριο), συνολικού προϋπολογισμού 780.000,00 ευρώ.

Πρόκειται για την κατασκευή νέου διώροφου κτιρίου με ημιυπόγειο όπου θα φιλοξενούνται καλλιτεχνικές και μουσικές εκδηλώσεις. Αναλυτικά περιλαμβάνονται οι παρακάτω χώροι:

Αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα χορού, καλλιτεχνικό καφενείο, σκηνή και παρασκήνια, αίθουσα εκδηλώσεων, αίθουσες φύλαξης οργάνων και ηχογραφήσεων.

ΜΕΤΡΟ 3.5: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

1. Διόρθωση - συμπλήρωση πολεοδομικής μελέτης-πράξης εφαρμογής στις περιοχές Αγ. Γεωργίου, Σιδ. Σταθμού, Αλβανικών συνόρων, Νότια της οδού Καυκάσου, Λ. Ελευθερίας, Λ. Αιμιλιανού του Δήμου Φλώρινας, συνολικού προϋπολογισμού 682.576,60 ευρώ.

Το έργο αφορά στη μελέτη πράξης εφαρμογής σε περιοχές συνολικής έκτασης περίπου 1.031 στρεμμάτων και με επί πλέον αποτύπωση περίπου 30%, για να μπορέσει να γίνει ομαλή συναρμογή της επέκτασης με τα εγκεκριμένα τμήματα της πόλης της Φλώρινας.

ΜΕΤΡΟ 3.6: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ-ΕΤΠΑ

1. Αναβάθμιση και διαμόρφωση του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πτολεμαΐδας, συνολικού προϋπολογισμού 410.000,00 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει όλες τις εργασίες αναβάθμισης και διαμόρφωσης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Πτολεμαΐδας όπως: καθαιρέσεις, επενδύσεις, κουφώματα-υαλουργικά, σιδηρουργικά-χρωματισμούς, μονώσεις, αποχέτευση, εγκατάσταση κλιματισμού και εγκατάσταση ισχυρών-ασθενών ρευμάτων.

2. Εξοπλισμός Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πτολεμαΐδας, συνολικού προϋπολογισμού 43.518,30 ευρώ.

Το έργο αφορά στην προμήθεια πλήρους Ρ.Α συστήματος (ενισχυτές, ηχεία, κονσόλα ελέγχου, μικρόφωνα, Rack,EQ, Crossover, Compressor-Limiter, Multieffe, βάσεις ηχείων και μικροφώνων, καλωδιώσεις, καλύμματα ηχείων) για τις ανάγκες κάλυψης εκδηλώσεων που θα λαμβάνουν χώρα στον Δήμο Πτολεμαΐδας.

3. Προμήθεια μικρού λεωφορείου, συνολικού προϋπολογισμού 73.000,00 ευρώ.

Το έργο αφορά στην προμήθεια μικρού λεωφορείου 19+1 (οδηγού) θέσεων για τη μεταφορά πολιτών και επισκεπτών στην παραδοσιακή περιοχή της ολοκληρωμένης παρέμβασης του Δήμου Καστοριάς.

ΑΞΟΝΑΣ 5: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΜΕΤΡΟ 5.4:ΔΑΣΗ - ΔΑΣΟΠΟΝΙΑ

1. Κατασκευή τεχνικών έργων και βελτίωση καταστρώματος δασοδρόμου Β΄ κατηγορίας «ΣΚΟΡΔΕ-ΑΓΙΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ» και «ΣΤΑΥΡΟΣ-ΑΡΙΝΑ» για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών στο Δημόσιο δάσος Σαμαρίνας του ν. Γρεβενών, συνολικού προϋπολογισμού 495.000,00 ευρώ.

Το έργο έχει ως αντικείμενο την κατασκευή δασοδρόμων μήκους 11,85 χλμ και την κατασκευή 30 τεχνικών έργων.

ΑΞΟΝΑΣ 6: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΡΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΜΕΤΡΟ 6.2: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

1. Πιλοτική εφαρμογή αντιμετώπισης της διάθεσης των αστικών λυμάτων του Ν. Οικισμού Κορεστείων, του Δήμου Κορεστείων, του Ν. Καστοριάς, συνολικού προϋπολογισμού 351.000,00 ευρώ.

Το έργο προβλέπει, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αποχέτευσης, την κατασκευή του Φυσικού Συστήματος Επεξεργασίας Λυμάτων του Δ/Δ Κορεστείων δυναμικότητας 600 ατόμων. Στο σύστημα αυτό η επεξεργασία των λυμάτων διενεργείται με φυσικά μέσα και διεργασίες, όπως είναι οι φυσικές, χημικές και βιολογικές διεργασίες, καθώς και ο συνδυασμός αυτών.

ΜΕΤΡΟ 6.4: ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

1. Ανακαίνιση ορεινού παραλίμνιου οικισμού Ψαράδων Πρεσπών, συνολικού προϋπολογισμού 700.000,00 ευρώ. Το έργο αποτελεί λειτουργικό τμήμα της ολοκληρωμένης και εγκεκριμένης μελέτης «Ανακαίνιση ορεινού παραλίμνιου οικισμού Ψαράδων του Δήμου Πρεσπών Φλώρινας». Το συγκεκριμένο έργο αφορά στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στην παραλίμνια ζώνη των κοινόχρηστων χώρων του οικισμού, στις δύο πλατείες του οικισμού (άνω και κάτω) καθώς και στον πεζόδρομο που τις ενώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα